2014 – Anul filmelor religioase - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

2014 – Anul filmelor religioase

16:57, marți, 25 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

După ce, în ultimii ani, casele de producţie cinematografică au lansat filme cu zombie şi magie, par a fi avut o epifanie cu privire la filmele cu temă religioasă. Astfel, 2014 va fi un an în care vor avea premiera nu mai puţin de opt filme.

2014 debutează cu lansarea filmului „Maria, mama lui Christos”, o parte a vieţii Mariei şi a lui Iosif care nu a mai fost prezentată pe marele ecran. Tinerii părinţi sunt nevoiţi să întâmpine situaţia foarte nefavorabilă creată de regele Irod, care ceruse uciderea tuturor pruncilor de parte bărbătească cu vârsta sub 2 ani. Rolul principal a fost atribuit unei actriţe de origine israeliană în vârstă de doar 16 ani, Odeya Rush.

În luna martie va fi lansat filmul „Noe”, un film în care s-au investit 150 de milioane de dolari numai pe efecte speciale. Personajul principal va fi jucat de Russell Crowe, iar Metusala va fi jucat de Anthony Hopkins.

„Noe” va fi urmat de un al film inspirat din Vechiul Testament, intitulat „Exodul”. Scenele din Egipt au fost filmate în sudul Spaniei. Producţie beneficiază şi ea de nume importante de la Hollywood: rolul lui Moise va fi jucat de Christian Bale, iar Sigourney Weaver va fi soţia faraonului.

Un alt film bazat pe viaţa lui Moise şi care se va lansa tot anul acesta este „Împăraţi şi regi”. Despre acesta însă se cunosc mai puţine date tehnice, întrucât regizorul iniţial – Steven Spielberg – a fost înlocuit cu Ang Lee, premiat cu Oscar pentru cea mai bună regie, cea a filmului „Viaţa lui Pi”.

Ceva mai multe se cunosc despre filmul „Fiul lui Dumnezeu”, în care rolul principal îl are Diogo Morgado, actorul portughez ce L-a interpretat pe Iisus în serialul „Biblia”. De asemenea, Will Smith va fi regizorul unui film despre Cain şi Abel, iar Brad Pitt va juca rolul lui Pilat din Pont într-un proiect separat.

Totodată, este în lucru şi filmul „Învierea”, istorie a unui soldat roman care este trimis să investigheze învierea lui Iisus Christos.

Succesul miniserialului „Biblia” a determinat un val de filme pe teme religioase, care vor avea premiera anul viitor. Pe de o parte, se poate spune ca succesul este garantat, din cauza publicului pregătit de „Biblia”, iar pe de altă parte adaptarea Bibliei nu necesită plătirea unei taxe de autor. În esenţă, apetenţa regizorilor de la Hollywood este mai degrabă una financiară, spune Phil Cooke, consultant media pentru câteva organizaţii creştine.

„Serialul Biblia a făcut ca Biblia în sine să fie un subiect cool de conversaţie. Separarea dintre biserică şi stat este atât de clară, încât oamenii se tem să vorbească despre Dumnezeu la muncă sau la şcoală. Deodată, aceste povestiri au devenit subiect de discuţie peste tot”, a explicat Cooke.

Sursa: http://barikada.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com