Header image

500 de creștini uciși în Nigeria săptămâna trecută

8:36, miercuri, 11 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Săptămâna trecută patru sate creștineAttagara, Agapalva, Gauche și Agandzhara au fost arse de militanți. Potrivit diferitor surse au fost ucise până la 500 de persoane. Badiţii, care judecând după tactica folosită sunt membrii grupului islamist radical „Boko Haram”, au incendiat bisericile şi au prădat localităţile. 

Toate cele patru sate sunt situate la câțiva kilometri de granița cu Camerunul, în apropierea pădurii Sambisa, unde-şi au tabăra teroriştii, scrie WorldWatchMonitor.

La 1 iunie, cel puțin 200 de persoane au fost ucise în Attagar. Militanții au adunat locuitorii într-o biserică unde au deschis foc de arme asupra lor. O parte din creștini a fost ucisă şi în afara zidurilor bisericii.

La 4 iunie, mai mult de 45 de persoane au fost ucise de militanții deghizați în predicatori, care deasemenea i-au adunat într-un singur loc, aparent pentru a le predica.

Potrivit portalului  Groupe Info Afrique, care se bazează pe datele liderilor bisericilor locale, victime ale militanților în săptămâna trecută au devenit în jur de 400-500 de persoane.

traducere pentru ortodox.md

sursa sedmitza.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com