Header image

A avut loc adunarea ordinară a protopopilor din episcopia de Ungheni şi Nisporeni

21:19, joi, 15 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Astăzi, 15 august 2013, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a convocat la Centru Eparhial din oraşul Ungheni, protopopii celor 4 circumscripţii, în cadrul adunării ordinare a protopopilor. Pe ordinea de zi au fost incluse diverse subiecte şi probleme stringente.

   Dat fiind faptul că traseul „Drumului Crucii şi al Pocăinţei” în jurul Moldovei, implică şi interacţiunea cu parohiile din cuprinsul Episcopiei noastre, s-a discutat despre acţiunile ce vor fi intreprinse de preoţii parohi în vederea bunei desfăşurări a acestui eveniment. Procesiunea Drumului Crucii va traversa Episcopia noastră în perioada 1 – 6 septembrie, pe perimetrul satelor:

1 septembrie – Gherman, Sculeni, Blindeşti, Petreşti, Semeni (23 km)
2 septembrie – Zagarancea, Ungheni (7 km)
3 septembrie – Buzduganii de Jos, Valea Mare, Costuleni, Măcăreşti (23 km)
4 septembrie – Bărboieni, Grozeşti, Zberoaia, Bălăureşti (21 km)
5 septembrie – Nemţeni, Obileni, Cotul Morii, Călmaţui (35 km)
6 septembrie – Dancu, Cioara, Pogăneşti.

   Un alt subiect al întrunirii a fost organizarea conferinţei cu genericul „Biserica vis a vis de provocările moderne”, la data 5 septembrie, în incinta casei de cultură din oraşul Hînceşti. La această conferinţă vor participa preoţii şi credincioşii din Episcopia de Ungheni şi Nisporeni.

   O altă temă de discuţie abordată de membrii şedinţei a fost cea referitoare la stabilirea programului dedicat sărbătoririi hramului Catedralei Episcopale „Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni din 12 septembrie.

   S-a discutat şi referitor la vizita Preafericirii Sale, Patriarhului Kiril, în Republica Moldova în perioada 7 – 9 septembrie a anului curent.

   S-a decis de comun acord, crearea „Fondului de Milostenie”, pentru susţinerea persoanelor defavorizate.

   S-a făcut un bilanţ al activităţilor desfăşurate la nivel de parohii şi de protopopiate, în contextul numirii anului 2013„ANUL SFINTEI SCRIPTURI, AL IUBIRII SĂRACILOR ŞI ÎNGRIJIRII BOLNAVILOR” în Episcopia de Ungheni şi Nisporeni. Preasfinţia Sa a solicitat protopopii să transmită preoţilor îndemnul Său de a intensifica activităţile social-filantropice şi culturale, menite să promoveze valorile creştine.

    S-a hotărât continuarea editării ziarului eparhial „Cuvântul Ortodox”, Preasfinţia Sa făcând un apel către protopopi de a îndemna preoţii să încurajeze creştinii să se aboneze la această sursă de informaţie şi actualitate bisericească, care are la moment abonaţi chiar şi din afara cuprinsului episcopiei noastre.

   La rândul lor, protopopii au raportat Ierarhului situaţia la zi din protopopiate, prezentând  sugestiile  şi propunerile în legătură cu subiectele abordate.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com