Header image

A fost petrecut în veșnicie Părintele Gheorghe Chirița

23:02, marți, 19 februarie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

Astăzi, 19 februarie 2013, Prea Sfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, însoțit de secretarul acestei episcopii, Arhimandritul IOAN (Moșneguțu), alături de Prea Sfințitul NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni, au săvârșit slujba înmormântării protoiereului mitrofor Gheorghe CHIRIȚA, parohul bisericii “Sf. Arh. Mihail și Gavriil”, din satul Lăpușna, raionul Hâncești. Slujba a avut loc în biserica sus-numită, în prezența unui număr foarte mare clerici și credincioși.
  Ierarhii sus menționați au săvârșit mai întâi de toate Sfânta Liturghie pentru noul răposat, asistând la această slujbă și Prea Sfințitul ANATOLIE, Episcop de Cahul și Comrat, care a venit să-și ia rămas bun de la cel adormit.
    Apoi, a urmat slujba prohodului, la care au participat sute de credincioși care au umplut incinta bisericii și care au dorit să își arate astfel iubirea, cinstirea și recunoștința pentru cel ce le-a fost părinte duhovnicesc și iscusit povățuitor.
   La sfârşitul înmormântării, Prea Sfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a evocat în faţa preoţilor şi credincioşilor prezenţi la slujbă personalitatea duhovnicească şi pastoral-misionară a părintelui Gheorghe.
    “Într-o perioadă grea pentru Biserică şi pentru slujitorii ei, părintele Gheorghea fost un misionar autentic, «făcându-se pildă credincioşilor cu vorbirea, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa şi cu viaţa curată» (1 Timotei 4, 12).
    Dragostea şi râvna acestui părinte au făcut din această biserică o oază de viaţă spirituală pentru mulţi credincioşi care i-au trecut pragul.
   Toate împlinirile sale misionar-pastorale şi administrativ-gospodăreşti i-au luminat sufletul şi chipul, pregătindu-l pentru ziua întâlnirii sale cu Mântuitorul Hristos, Păstorul cel Bun.
   Blând, paşnic şi doritor de linişte, părintele Gheorghe a fost un preot evlavios şi rugător, smerit şi râvnitor, vieţuind în rugăciune, osteneli şi nevoinţe, pe care cu smerenie le păstra tăinuite asemenea Părinţilor din Pateric.
   Veşnica lui pomenire din neam în neam!“”

19.02.2013 – Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com