Header image

A plecat în lumea celor drepţi părintele Leontie Filip din Selişte, Nisporeni

17:24, marți, 28 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În dimineaţa zilei de marţi, 28 mai, a plecat la Domnul părintele Leontie Filip din satul Selişte, raionul Nisporeni.

A plecat în lumea îngerilor care slujesc neîncetat lui Dumnezeu după vremea utreniei, ca o promisiune divină că va continua Liturghia în ceruri…

La 1 iulie părintele Leontie ar fi împlinit 88 de ani, dintre care 68 i-a jertfit slujirii Domnului.

A dăscălit în satul natal, Păuleşti, raionul Călăraşi, timp de trei ani, de la vârsta de 20 de ani. Din 1948 este hirotonit în treapta de diacon la biserica din Selişte, Nisporeni. În 1970 este hirotonit în treapta de preot în aceeaşi localitate, sub îndrumarea părintelui Isidor Popa.

În perioada 1990-2005 a fost preot paroh în Stolniceni, Hânceşti. În 2007 revine în biserica din Selişte.

Cu o impresionantă statornicie pe vatra basarabeană, preacucernicul părinte nu doar a obţinut realizări administrative, dar a rodit în jurul său şi numeroşi ucenici, dintre care unii au ajuns să slujească cu demnitate Biserica meleagurilor noastre.

A fost un duhovnic râvnitor, iubitor de slujbe și de oameni, pe care îi primea cu zâmbetul pe buze adresându-le cuvinte frumoase.
A avut în viața sa și multe necazuri, şi bucurii, dar a stat cu statornicie în slujba Altarului, a muncit conştiincios în Biserică şi s-a rugat lui Dumnezeu ca mila şi dragostea Lui să se verse peste toţi fraţii întru Hristos.

Nimeni din cei care îi treceau pragul bisericii sau al casei nu pleca nemângâiat… Însă darul cel mai de preț pe care îl oferea cu generozitate părintele Leontie era bucuria și nădejdea.

Înmormântarea părintelui Leontie Filip va avea loc joi, 30 mai, la Selişte, Nisporeni.

Dumnezeu să-l odihnească în lumea celor drepţi!

 Aveţi posibilitatea să audiaţi şi unele poveţe ale părintelui Leontie Filip, selectate din interviurile solicitate Sfinţiei sale de postul de radio, Radio LOGOS

Contact Form Powered By : XYZScripts.com