Header image

A trecut la domnul protoiereul mitrofor Valeriu Narovschi, parohul bisericii „Sf. Gheorghe” din s. Bravicea, r. Călăraşi

Cu tristeţe am aflat vestea mutării din această viață a vrednicului de pomenire protoiereul mitrofor Valeriu NAROVSCHI,  parohul bisericii  „Sf. M. Mc. Gheorghe din s.Bravicea, r-nul Călăraşi.

      Mutarea sa din această lume este un moment de profundă tristețe pentru familia, şi cei pe care i-a păstorit cu multă dăruire şi pentru toți cei ce l-au cunoscut și prețuit. Sfinția Sa a fost un adevărat model de păstor şi îndrumător al turmei către  Hristos, plin de rîvnă, har, nevoinţă duhovnicească, iubire de Dumnezeu, și de aproapele și caracterizat de o deosebită modestie.

        Prin trecerea la cele veșnice a Sfinţiei Sale, am pierdut un vrednic confrate slujitor și un înțelept păstor al creștinilor dreptmăritori. Părintele Valeriu face parte din categoria acelor oameni despre care nu se poate vorbi la trecut – înzestrat cu o blândețe rară și cu o perseverență ce rar se mai întâlnește în zilele noastre, a fost mereu prezent acolo unde era nevoie de o mână de ajutor, de un sfat înțelept, dar mai ales de o rugăciune și de un cuvânt de îmbărbătare. Ca preot nu a fost un teoretician care să vorbească cu vorbe goale, ci a trăit profund credința pe care a propovăduit-o, fiind un exemplu viu al înaltei ținute morale și sacerdotale.

      Nu și-a precupețit niciodată puterile, nu s-a gândit la agoniseli și nu s-a plâns de ceva, le-a primit pe toate ca fiind de la Domnul și i-a învățat pe toți cei din jur să facă așa, a propovăduit prin trăirea-i, Dumnezeu îndeptându-i de fiecare dată pașii acolo unde era nevoie de un om cinstit și evlavios. Și-a dus crucea vieții pământești cu rugăciunea pe buze și în suflet, mutându-se acum la loc luminos și liniștit. Rugându-ne Domnului pentru sufletul robului său protoiereului mitrofor Valeriu, ne rugăm și pentru noi ca să ne dăruiască cu smerenia și credincioșia cu care l-a dăruit și pe vrednicul său slujitor.

     Păstrăm vie amintirea părintelui Valeriu şi în aceste momente grele, adresăm familiei îndoliate și  tuturor celor ce l-au cunoscut, apreciat și iubit. întreaga noastră compasiune. Suntem alături de dumneavoastră în acest ceas de de vremelnică despărţire şi ne rugăm Milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul vrednicului de pomenire protoiereului mitrofor Valeriu întru Împărăția Sa împreună cu drepții!

 

+PETRU

Episcop de Ungheni şi Nisporeni

28.06.2013 – Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com