Header image

Armata și Mitropolia au un plan de colaborare

21:15, sâmbătă, 2 martie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Armata Naţională şi Mitropolia Moldovei au semnat ieri un plan de colaborare pentru anul 2013, informează MOLDPRES.

În cadrul ceremoniei de semnare a planului de colaborare, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că „aflarea preoţilor în mijlocul oştirii este benefică, pentru că le asigură militarilor posibilitatea de a se perfecţiona, printr-o cunoaştere mai bună a religiei şi moralei creştine”.

La rîndul său, Înalt Preasfinţitul Vladimir, mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, s-a arătat mulţumit de colaborarea existentă între Ministerul Apărării şi Biserica Ortodoxă, a cărei baze au fost puse odată cu semnarea Declaraţiei comune, la 8 iulie 1997. „În 16 ani de prezenţă a preoţilor în unităţile Armatei Naţionale, militarii au demonstrat că nu le sînt străine valorile spirituale ale neamului nostru, promovate în rîndul tinerei generaţii”, a precizat mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove.

Planul de acţiuni prevede o serie de activităţi comune desfăşurate de către cele două instituţii, cum ar fi dotarea cu literatură religioasă a bibliotecilor unităţilor militare, elaborarea recomandărilor instructiv-metodice privind asistenţa religioasă, desfăşurarea şedinţelor, seminarelor, convorbirilor duhovniceşti cu militarii din grupurile de risc, binecuvîntarea militarilor detaşaţi în misiuni de menţinere a păcii şi aplicaţii multinaţionale etc.

În cadrul ceremoniei, prin ordinul Mitropolitului Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vitalie Marinuţa a fost decorat cu ordinul „Meritul bisericesc” de gradul I, pentru promovarea valorilor spirituale creştin-ortodoxe în rîndul tinerei generaţii, notează MOLDPRES.

Sursa: www.timpul.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com