Header image

Asistență religioasă pentru persoane în etate din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni

21:38, luni, 4 aprilie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Perioada Postului Mare, bătrânii cazați în Centrul Social «Casa Nadejda» din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni, creat în cadrul proiectului «Concordia-pentru bătrânii noștri» al organizației de binefacere «CONCORDIA» din Austria, o petrec cu multă evlavie, rugăciune și post.

La solicitare sunt pregătite bucate de post, pe care bătrânii le pot servi la cele 4 mese pe parcursul zilei. La dispoziție se află cărți de rugăciune și literatură religioasă.

Centrul Social se află în vecinătate cu biserica «Sf. Arhanghel Mihail», pe care o frecventează cu regularitate în zilele de sărbători. Cei imobilizați se pot îndulci de frumusețea cântărilor bisericești prin difuzoarele de pe clopotniță, care vesel răsună rugăciunile peste tot satul. Părintele paroh prot. mitr. Teodor Pelin este aici întotdeauna așteptat, iar celor neputiincioși le este oferită pe loc Tainele Sf. Maslu, Sf. Mărturisiri și a Sf. Împărtășanii.

De menționat faptul, că „Concordia” găzduiește Școala Duminicală parohială „Sf. Andrei Rubliov” și, în acest sens, mulțumim călduros tuturor partenerilor noștri austrieci, dar și celor autohtoni, în mod deosebit dnei directoare Coliba Veronica și dlui Dormenco Alexandru, directorului magazinului „Art Atribut” din or. Chișinău!

Sursa: http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com