Header image

Au format cozi kilometrice: Credincioșii continuă sa vină la moaștele Sfintei Matrona de la catedrala Nașterea Domnului din Chișinău

22:40, miercuri, 24 iunie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

De-i zi, de-i noapte, de-i zapuseala, credinciosii continua sa vina la moastele sfintei Matrona de la catedrala Nasterea Domnului. Si astazi enoriasii au sfidat soarele dogorator si au stat la cozi kilometrice pentru a se inchina la moastele sfintei Matrona. Veniti de prin toate colturile Moldovei, credinciosii spun ca si-au pus toata speranta in aceste relicve. Aseara unii credinciosi au stat la coada si pana la 3 dimineata.

Desi moastele au fost aduse la catedrala din centrul Chisinaului acum doua saptamani, oamenii continua sa vina in numar mare si sa astepte ore intregi pana reusesc sa intre. Noaptea trecuta cozile nu scuarul catedralei era plin de credinciosi.Unii credinciosi ne-au spus ca ieri ultimii oameni au asteptat pana au putut intra, adica pana la ora trei dimineata. Si astazi coada incepea din usa lacasului sfant si se intindea pana aproape in strada. Protejandu-se de soare cu umbrele sau palarii, oameni de toate varstele asteptau rabdatori sa intre pentru a se inchina la moastele sfintei.
“Cu speranta se rezolva toate si noi avem speranta ca vom reusi sa intram sa ne rugam.”
“Vreau sa ma rog de sanatate sa ma ajute Dumnezeu in toate.”
Aceasta femeie este din Criuleni si spune ca sta la coada de la ora sapte si jumatate dimineata.
“Iaca acum cred ca e 1. Am avut doua zile libere si am venit aici. Nu ne este rau de la soare, rezistam. Dumnezeu ne intareste.”“Am citit mult despre ea, e facatoare de minuni. Sunt din Lozova si am venit sa ma rog.”
Matrona este unul dintre sfintii canonizati de biserica rusa. Ea s-a nascut in 1881 si s-a stins la varsta de 71 de ani. Potrivit unor surse istorice, ea era nevazatoare, avea o credinta puternica in Dumnezeu si ar fi prezis unele evenimente. Sfanta Matrona a fost canonizata de Biserica Rusa in 1999. Moastele ei au fost aduse de la manastirea Pokrov din Moscova, unde sunt pastrate. Ele vor ramane la catedrala din Chisinau pana sambata, 27 iunie.

Sursa: www.protv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com