Header image

Au schimbat vacanţa pe voluntariat (video)

17:58, sâmbătă, 2 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Vacanță la țară, în Moldova! În timp ce mulți dintre noi abia așteaptă să se relaxeze la mare sau la munte într-o ţară europeană, opt tineri italieni au renunțat la distracții ca să dea o mână de ajutor bătrânilor şi invalizilor dintr-o comună din Ungheni. Deși treburile din gospodăriile moldovenești le cam dau bătăi de cap, tinerii nu se dau bătuți.

Cei opt tineri sunt originari din Nordul Italiei și au ajuns la Boghenii Noi printr-un program de voluntariat. Au fost cazați în clădirea școlii din sat. Dorm pe saltele, pe podea, dar nu se plâng. Îşi gătesc singuri de mâncare în cantină. Împreună cu cinci voluntari moldoveni, originari din diferite raioane ale republicii, dau o mână de ajutor sătenilor. Pe unii îi ajută la lucrările din grădină, pentru alţii cară lemne, spală rufe, sau fac ordine în curţi. I-au fost de mare ajutor şi Ludmilei, o femeie de 37 de ani, care a rămas invalidă acum 10 ani, în urma unei operații.

Imediat ce au terminat treburile în gospodăria Ludmilei, voluntarii au bătut și la poarta mătușii Maria, o bătrână de 71 de ani, care locuiește singură și nu are pe nimeni ca să o ajute.

Bătrâna are numai cuvinte de laudă la adresa tinerilor, care au mai trecut pe la ea și în altă zi.

Din păcate, lucrătorii sociali din Boghenii Noi nu au același entuziasm.

Preotul localității spune că este impresionat de gestul tinerilor italieni.

După o săptămână petrecută în comuna Boghenii Noi, tinerii vor merge pentru alte 7 zile în localitatea Ucrainca, din raionul Căuşeni, pentru a da și acolo o mână de ajutor celor care au nevoie.

sursa jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com