Header image

Avem nevoie acum de o revoluție morală, e bine că încep să fie judecați și torționarii

22:19, vineri, 13 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Fostul președinte Emil Constantinescu afirmă că România are nevoie de „o revoluție morală” și că este de apreciat faptul că „societatea se curăță” și că încep să fie judecați și torționarii regimului comunist.

„Ceea ce avem nevoie acum este o revoluție morală. România nu poate fi reprezentată numai de către cei care arată partea întunecată. Este bine că societatea se curăță. Este bine că încep să fie judecați și torționarii și cei care în perioada tranziției postcomuniste au furat. În același timp, societatea are nevoie de idealuri și de repere”, a declarat acesta, joi, la Senat.

În contextul adoptării de către Parlament a proiectului de lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice în perioada regimului comunist, Emil Constantinescu a punctat faptul că oamenii politici au reușit să găsească „unanimitatea”.

„Este vorba despre demnitatea României și despre cei care au reprezentat această demnitate a României în momentele, probabil, cele mai grele ale istoriei neamului nostru. (…) Remarc unanimitatea (în adoptarea proiectului amintit — n.r.). Este important să găsim în această societate dezbinată și lucruri care pot să ne unească și, dacă ceea ce ne unește este acest gând nobil de recunoștință pentru cei care au apărat demnitatea și onoarea poporului român, atunci este chiar un lucru minunat”, a mai spus acesta.

Proiectul de lege, adoptat miercuri de Camera Deputaților, prevede, printre altele, acordarea unei indemnizații în valoare de 400 lei lunar pentru fiecare an de detenție persoanelor care au intrat categoria deținuților politici, deportaților, strămutaților în perioada regimului comunist.

Sursa: agerpres.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com