Header image

Bărbatul supus bizarului ritual de exorcism îi ia apărarea preotului: „El nu m-a călarit pe mine, dar pe demonul din mine”

19:22, vineri, 5 iunie, 2015 |

 Barbatul care a participat la sedinta de exorcizare de la Hrustovaia, in care preotul a urcat calare pe el, spune ca a fost rugamintea sa ca preotul sa faca acest lucru. Astazi tanarul a venit astazi la Chisinau pentru a-i lua apararea clericului. Barbatul sustine ca s-a inspirat din scrierile religioase.

Mihail: “Eu l-am întrebat pe preot, de exemplu dacă Dumneavoastră o să vă aşezaţi pe spate, o să mă călcaţi, poate o să-mi fie mai uşor şi el mi-a zis ”Hai să incercăm”. – Tu ţii minte cum s-a întâmplat totul? – Eu ţin minte, dar nu pot să le controlez. El nu m-a călărit pe mine, ci pe demonul care este în mine. În locuri publice eu hămăiam, răgeam şi săream la oameni.”
Barbatul in varsta de 28 de ani spune ca a citit despre aceste practici in carti bisericesti. Iar dupa ce l-a dus pe preot pe spate s-a simtit mult mai bine.
Mihail: ”Mie fizic nu-mi era greu deloc. Acest proces este de necontrolat. Episcopul Ioan zbura pe diavol la Ierusalim.”
Barbatul este originar din Ucraina, iar de un an si jumatate locuieste in Hrustovaia. Spune ca era bolnav sufleteste si ca avea demoni. Iar filmuletul de pe internet a fost facut inca un an urma, inainte de Pasti, pentru a le arata parintilor sai. Scena a fost filmata chiar de un preot, care acum cateva zile a postat imaginile pe internet.
SILUAN, IERODIACON: ”Da, acest video eu l-am filmat personal, pentru a arăta părinţilor, adică pentru a înregistra în ce stare era când a venit la noi.”
Preotul spune ca ieri, cand a fost la Eparhie impreuna cu preotul care face exorcizarea, a povestit exact ce ne-a spus si noua.
SILUAN, IERODIACON: ”Părintele mi-a spus, dar ce ai vrut tu, doar noi alungăm duhurile rele, noi salvăm sufletele, ce ai vrut, desigur că pe noi o să se răzbune, acelaşi demon.”
Ierodiaconul Siluan sustine ca preotul bisericii din Hrustovaia a fost binecuvantat de mitropolit sa oficieze slujbe de exorcizare si ca aceasta a fost singura si ultima data cand a urcat pe spatele unui enorias. Acum preotii spun ca astepta ce va decide judecata bisericeasca. Mitropolia Moldovei a condamnat aceasta practica, iar secretarul ei a declarat ca preotul ar putea fi oprit de la slujire. Dupa ce filmuletul in care preotul il calareste pe credincios a aparut pe internet, acum cateva zile, imaginile au facut inconjorul lumii. Mai multe publicatii straine, inclusiv Le Figaro, au scris despre acest caz.

 Sursa: www.protv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com