Header image

Biserica high-tech din Jibou

12:37, duminică, 15 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Pentru a inhala cât mai puţine toxine şi pentru a proteja pictura de fumul negru de cărbune, preotul ortodox din Jibou a apelat la tehnologie.

Acesta foloseşte o cădelniţă electronică, are încălzire prin pardoseală în biserică, iar pe viitor vrea ca uşile altarului să se deschidă cu telecomanda.

Preotul Dan Drăgan slujeşte la biserica din Jibou, judeţul Sălaj, de zeci de ani. În tot acest timp a depus constant eforturi ca parohia şi enoriaşii să nu ducă lipsă de nimic.

A renovat biserica, a refăcut pictura, iar sub pardoseala din marmură a montat sistemul de încălzire. Ca să fie totul perfect, acum utilizează şi o cădelniţă electronică.

“Are aici un lăcaş unde se pune tămâia, are un comutator, se apasă pe un buton şi se aprinde un led, semn că funcţionează cădelniţa. Apoi se aprinde o rezistenţă şi punem bobiţa de tămâie. Ajunge numai tămâia”

, explică preotul Dan Drăgan.

Cădelnița a fost făcută la cererea preotului ortodox de Cristian Bodea, un tânăr din Jibou pasionat de electronică.

Acesta a îmbinat în mod inedit mai multe componente de la o mașinuţă cu telecomandă, o rezistență specială şi a conceput un sistem care evaporă doar tămâia.

sursa http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com