Header image

Biserica Ortodoxă din Moldova este îngrijorată de ceea ce se întâmplă în ţară

18:18, vineri, 17 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Biserica Ortodoxă din Moldova este îngrijorată de ceea ce se întâmplă în ţară. Sinodul Bisericii s-a întrunit, astăzi, la Mitropolie. Printre principalele subiecte discutate de preoţi a fost marşul homosexualilor, care va avea loc duminică, 19 mai, în Capitală. Despre acest lucru a anunţat Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir.

„Am discutat timp de 2 ore şi am decis că pe 19 mai în bisericile din Republica Moldova vom face rugăciuni de la ora 7 dimineaţa. Vom face Sfinte Liturghii, unde ne vom exprima îngrijorarea faţă de ceea ce se petrece în ţară. Preoţii se vor aduna în scuarul Catedralei, pentru a face o rugăciune comună”, a declarat Mitropolitul.

Totodată, potrivit Mitropolitului Vladimir, la eveniment vor fi invitaţi şi reprezentanţii conducerii ţării. Biserica Ortodoxă din Moldova va cere anularea Legii antidiscriminare şi a modificarea Legii cultelor.

„Vom merge şi la monumentul lui Ştefan cel Mare, pentru a a depune flori. Vom invita conducerea de vârf a ţării: preşedintele ţării, preşedintele interimar al Parlamentului şi prim-ministrul interimar. Vom face o declaraţie comună, în care vom cere anularea Legii antidiscrimare şi schimbarea Legii cultelor. Dacă nu vom fi auziţi, vom face o adunare generală, apoi, peste o lună, vom cere pemisiunea de a face un protest paşnic. Creştinii ortodocşi sunt gata să participe pe întereg teritoriul ţării pentru a se opune acestor manifestări”, a conchis Mitropolitul Vladimir.

De cealaltă parte, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Dirk Schuebel, susţine că întreaga societate ar trebui să asigure drepturi egale tuturor membrilor săi.

„Este foarte important ca toţi – bărbaţi, femei, vârstnici sau tineri, să fie egali în drepturi. Oamenii trebuie să înveţe acest lucru şi politicienii trebuie să sprijine aceste valori, deşi schimbarea mentalităţii este destul de anevoioasă. Consider că acesta este un semn important al nivelului de democratizare a instituţiilor statului”, a spus şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Dirk Schuebel.

Deocamdată, conducerea ţării nu a anunţat dacă va da curs invitaţiei Mitropoliei Moldovei de a participa la întrunirea de pe 19 mai, din faţa monumentului lui Ştefan cel Mare.

Publika.md aminteşte că pe 19 mai, în centrul Capitalei, va avea loc marşul homosexualilor.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com