Header image

Biserica Ortodoxă este pilonul ce contribuie la consolidarea societății

11:29, luni, 12 februarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

Faptul că cetățenii moldoveni continuă să aibă cea mai mare încredere în Biserică nu este deloc întîmplător, a remarcat în cadrul unei emisiuni consilierul prezidențial în domeniul educației, Corneliu Popovici, citat de Noi.md.

Potrivit lui, Biserica a fost dintotdeauna un factor de menținere a unității popoarelor, iar în Republica Moldova a jucat un rol crucial în consolidarea statalității.

„În societatea noastră contemporană, cînd se destramă familii, cînd copiii rămîn în stradă, Biserica este, așa cum a fost pe parcursul istoriei, pilonul care contribuie la consolidarea societății, la depășirea crizei spirituale pe care o parcurge societatea noastră contemporană. Or, marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova, de foarte mulți ani la rînd, au cea mai mare încredere în Biserica noastră Ortodoxă”, a menționat Popovici la postul public de televiziune.

Consilierul a respins afirmațiile exprimate de către unii analiști politici precum că modernizarea țării ar fi împiedicată de Biserică. „Nu poți vorbi despre faptul că acel pilon spiritual pentru marea majoritate a populației este o piedică în dezvoltare și modernizare”, a adăugat Corneliu Popovici.

Sursa: http://noi.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com