Şi totuşi cei cu campania de ponegrire a Bisericii ! Nimic nu este în zădar...Uşor de găsit vinovaţii din jurul nostru. Mai greu e să ne vedem pe noi - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Şi totuşi cei cu campania de ponegrire a Bisericii ! Nimic nu este în zădar…Uşor de găsit vinovaţii din jurul nostru. Mai greu e să ne vedem pe noi

11:34, luni, 22 septembrie, 2014 |

” Pot muri, dar să tac nu pot…”
Fer. Ieronim

 -Fraţi creştini! Ortodoxia nu este o credinţă cu caracter extravertit. Orişice întîmplare trebuie privită de la pronumele EU. Uşor e să găsim  victime externe sau  să  ne lăsăm victimizaţi, dar mai greu e să-ţi asumi răspunderea. Asta a şi fost greşeala lui Adam, pentru care a fost alungat din rai.

  -Deşi multă distorsiune şi  programare în cazul Mitropolitului, pentru glasul viu al Bisericii pe 3 septembrie, departe de a fi acolo vorba de vre-o intimitate, totuşi pentru intravertiţi lecţia a fost şi este clară. Pentru luptă trebuie să fii pregătit să suferi, fără a fi şantajabil sau compromis. De altfel greu îţi va fi…

  -Pornind de la averea unei „elite” preoţeşti din Chişinău, apărută recent în presă,  uşor îţi formezi concluzia cu privire la haosul moral din societate. Dar pînă la urmă ca şi cu dreptul Iov, nu e averea de vină, sau cantitatea ei, ci faptele tale. Stăpîneşti sau eşti stăpînit de ea!

  -Văzînd în ultimul timp cum bieţii preoţi şi creştini vin de pe la periferiile Moldovei  în capitală,  să apere valorile credinţei noastre ortodoxe, iar „elita” din Chişinău  nu  vine măcar la un „Drum al Crucii” din jurul oraşului lor, înţelegi care le este grija şi păsul. Au  probabil preocupări mult mai importante decît… Acum ce să mai spunem de o posibila luptă cu netradiţionalii în aşa caz ??? Te omoară din prima cu compromaturi…

  -Dar să nu credeţi că încerc să judec pe cineva, ci să-mi expun durerea cu cuvintele Mîntuitorului: „Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.” (Mt. 10.36)

  -Spunea recent un frate pe nume Valeriu: ” Acum mii clar de ce „elita” preoţilor din Chişinău nu au susţinut şi nici nu pot susţine o luptă vie cu pederastia.md. Paradoxul, dar  mai degrabă  ai face o faptă cu baptiştii sau sectanţii, decît cu confraţii tăi de altar, care mai mult decît să te judece, nu o pot face.

  -Şi atunci cum vrem să scăpăm noi de imoralitate, de sectarism, de pederastie şi de  apocalipsă, dacă continuăm să ascultăm de ordinul lui Ana şi Caiafa… Dar să nu uităm că şi printre ei sunt  preoţi buni… Cu iertare.

Diac. Ghenadie Valuţa

Contact Form Powered By : XYZScripts.com