Header image

Câteva impresii post-factum despre marşul „Fără frică” organizat de către Genderdoc-M

10:07, marți, 24 mai, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

1. Din reportajele video ale organizatorilor am observat că cel puţin jumate din persoanele care aparţin comunităţii LGBT nu erau cetăţeni ai RM. Se auzea doar engleza şi rusa printre participanţii la marş. Totuşi sunt puţini gay moldoveni, un lucru îmbucurător! (deşi eu cunosc personal 2)

2. Creştinii ortodocşi „practicanţi” sunt consideraţi de toată societatea ateistă din Moldova dar şi de creştinii „nepracticanţi” ca fiind nişte persoane limitate în gândire şi sălbatice. Plus la asta, sunt asociaţi imediat cu Dodon, PSRM şi cu Uniunea Vamală. Însă, în realitate nu-i chiar aşa…

3. În afară de posturile TV ale lui Plahotniuc (straniu,de ce?), au hulit şi ponegrit Biserica cam toate televiziunile şi portalurile mai populare de ştiri. Adică presa şi „societatea civilă” sunt împotriva Bisericii. Acesta este rezultatul unei conlucrări defectuase dintre Biserica, mass-media şi societate. Iar prin urmare, Biserica, adică noi credincioşii avem de pierdut.

4. Eu sunt împotriva desfăşurării în ţara mea a unei parade de gay, lesbiene şi transsexuali, aşa cum se face în occident, cu oameni dezbrăcaţi pe stradă care desfăşoară activităţi dezgustătoare în spaţiul public. Însă, marşul de duminică a fost unul în limita bunului simţ, şi cel mai important în limita legii. N-am nimic contra acestui marş. S-au adunat oamenii la un marş paşnic, aşa cum s-au adunat alţi oameni cu o săptămână mai devreme la un marş pentru susţinerea familiei tradiţionale (la care am fost prezent împreună cu familia). Fiecare cu valorile şi cu plăcerile sale!

5. Persoanele care fac parte din clerul Bisericii ortodoxe din Moldova care au participat la contramanifestaţie şi au chemat oamenii la violenţă fizică şi verbală precum şi instigare la ură faţă de acei oameni („care spucă pământul” aşa cum s-a exprimat unul), să fie pedepsiţi de către Mitropolia Moldovei şi de către instituţiile de drept, conform Legii! Biserica urăşte păcatul şi nu păcătosul.

6. Revoltător este faptul că printre cei care susţin şi promovează ura şi comportamentul agresiv împotriva bieţilor LGBT-işti sunt foarte mulţi preoţi, diaconi, tineri seminarişti şi credincioşi de rând. Oare câţi din aceşti preoţi au fost la ei cu bunăvoie să vorbească? aşa cum făcea Sfântul Simeon cel Nebun după Hristos, care frecventa deseori femeile desfrânate din băile publice, şi a cărui minte era la lucrarea lui Dumnezeu mereu. Pe el nu îl interesa că acele femei „spurcă” pământul pe care calcă, pe el îl interesa cum să ajute acele femei, să le scoată de sub robia păcatului.

7. Despre LGBT-işti : „Desfrâul va persista, dar nu vă veţi înmulţi”… cum au spus prorocii.

Ion Andronache

p2-132

Contact Form Powered By : XYZScripts.com