Header image

Cea mai perfidă întorsătură pe care și-o dorește diavolul este să reducă tainele credinței la o chestiune politică

20:25, luni, 20 iunie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Cea mai perfida intorsatura pe care si-o doreste diavolul este sa reduca tainele credintei la o chestiune politica. Acuzatorii lui Hristos din sinul evreilor cautau in orice chip sa-i atribuie o vina politica, de aceea strigau „acesta S-a facut pe sine imparat!”, iar in alta parte Il ispiteau: „se cuvine sau nu sa dam dajdie Cezarului?” – toate acestea cu scopul de a-L „prinde in cuvint”, dupa cum se exprima Evanghelistul, pentru a-L putea preda autoritatilor romane spre moarte.

Ati observat, desigur, ca ortodocsii preocupati de curatenia credintei lor sint de fapt niste dusmani ai NATO, ca sint agenti antioccidentali si sint finantati de Putin. Daca Romania o duce prost, daca nu are autostrazi ca in Germania, daca nu are spitale in ordine, e din cauza Ortodoxiei. Pe de alta parte exista si ortodocsi luminosi, deschisi spre dialog, a caror singura dorinta este sa impace toate credintele ca sa puna capat razboaielor in lume.

Puteti spune orice, oricum ati intoarce-o, stiu ca va ocupati cu politica. Pacea, toleranta, bunatatea si iubirea – iaca ce ne salveaza. A reusit, tovarasul, si de data asta. Sa vina Dumnezeu!

* * *

Intram intr-o noua era: de acum vom avea doua Ortodoxii – una „oficiala” si una „ruseasca”. Acesti termeni au inceput sa fie vehiculati in presa rusa nemultumita de Biserica si cred ca ii vom auzi de acum incolo. S-a demonstrat inca o data ca ortodocsii, cind vor sa se adune, gasesc noi pricini de dezbinare. Nu mai vorbim de tensiuni, tensiuni au fost tot timpul – acum avem despartiri, iar despartirile acestea creeaza cadrul unui razboi rece in termeni politici. Aripa ortodoxiei aflata sub indluenta Moscovei va reprosa Constantinopolului erori de credinta si tact canonic, iar aripa cealalta va reprosa Moscovei afilierile politice. Lupta se va purta in spatiul informational profan in limba care nu cunoaste dedesubturile Ortodoxiei. Tot acest zbucium, vazut dintr-o parte, va arata ca o pasare mare care, incercind sa zboare, se loveste cu aripile peste fata.

Egumen Savatie (Baștovoi)

СЕНТЯБРЬ-2016-В-Константинополе-прошёл-Всеправославный-собор

Contact Form Powered By : XYZScripts.com