Header image

Cer explicaţii de la mitropolit

22:19, miercuri, 25 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Cer explicaţii mitropolitului Vladimir şi ameninţă cu proteste de amploare. Un grup de creştini din mai multe raioane s-au declarat astăzi îngrijoraţi de efectele Legii cu privire la egalitatea șanselor şi l-au acuzat pe mitropolit că şi-ar fi uitat promisiunile de a face tot posibilul ca această lege să fie abrogată.

Mai mult, enoriaşii au venit cu un apel către şeful Bisericii Ortodoxe din Moldova, în care cer convocarea de urgență a Adunării Generale a Bisericii şi lipsirea de împărtăşanie a celor care au promovat legea cu pricina.

La întrunirea la care fac referire enoriaşii, Sinodul Bisericesc a discutat despre oprirea de la împărtăşanie a guvernanţilor care au promovat legea, organizarea Drumului Crucii şi a Adunării Generale a Bisericii. Până în prezent, însă doar Drumul Crucii a fost organizat.

După ce şi-au spus nemulţumirea în faţa camerelor de luat vederi, enoriaşii s-au îndreptat către Mitropolia Moldovei, pentru a-i înmâna Înalpreasfinţitului Vladimir demersul prin care îi cer să pună în aplicare hotărârea Sinodului. Încercarea lor de a da ochii cu mitropolitul a eşuat însă.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei nu au comentat deocamdată situaţia. Pe de altă parte, creştinii spun că dacă nu vor fi auziţi, vor recurge la proteste, similare cu cele din vara anului 2012. Mai mult, vor organiza Drumul Crucii în jurul Chișinăului şi vor cere oamenilor să nu participe la alegerile parlamentare din 2014. Nu exclud nici iniţierea unui referendum împotriva Legii cu privire la egalitatea de șanse adoptată de Parlament pe 25 mai 2012.

Sursa: www.jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com