Header image

Clopote pentru biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Țaul, r. Dondușeni

0:37, joi, 17 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Acest set de clopote format din șase clopote 84, 44, 24, 16, 8, 4kg, a fost adus încă în anul 2013 pentru biserica „Adormirea Maicii Domnului”, s. Țaul r. Dondușeni, la inițiativa preotului Lucian Serdeșniuc, dar au fost instalate recent în ajunul sărbătorilor pascale.

Clopotele produse în or. Iaroslavl, au fost montate în clopotnița veche de către creștinii și binevoitorii satului.

Satul Țaul se slăvește prin renumitul parc Țaul, cu o colecţie dendrologică de pomi și arbuști, ce alcătuieşte aproximativ 150 de specii de copaci, arbuşti şi liane, dintre care mai mult de 100 sînt exotice.
Parcul este împărţit convenţional în partea de sus, unde se afla reşedinţa sătească a boierului Pommer, dar şi o reţea întreagă, deasă de alei cu diverse compoziţii florale şi partea de jos, care mai mult aminteşte pădurea, alcătuită din diverse grupuri de copaci, caracteristici pentru diferite zone geografice. Fiind cel mai mare din Moldova, parcul de la Ţaul are o mulţime impunătoare de alei, cărări şi cărăruşe, lungimea cărora atinge mai mult de 12,5 km. Intrarea este liberă pentru toţi vizitatorii. Parcul rămîne un loc preferat de către vizitatorii din diverse colţişoare ale republicii şi de peste hotarele ei, este deosebit de frumos primăvara în perioada înfloririi şi toamna tîrziu.

Denis Latîșev, www.clopote.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com