Header image

Colinde, colinde – un blog cu colinde

23:42, vineri, 20 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

Sărbătorile creștine ale Nașterii Domnului, Bobotezei au în viața credincioșilor o semnificație aparte, creând o atmosferă de bucurie și un farmec cu totul specifice în trăirea religioasă.

La această contribuie în cea mai mare măsură tradiția veche și scumpă a colindelor, care înfățișează evenimentul de extraordinară importanță al venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu întrupat, într-un nimb de deosebită frumusețe și duioșie.

Suntem un popor care ţine cu sfinţenie datinile, obiceiurile, tradiţia şi credinţa străbună. Colindatul, un obicei străvechi, se zice că face casa mai bună şi atrage binecuvântarea asupra oamenilor şi gospodăriilor, pentru tot anul care urmează.

Recent navigând în internet am dat de un blog cu totul deosebit cu și despre colinde – http://colindecolinde.blogspot.com/.

În paginile acestui blog minunat sunt postate câteva sute de colinde tradiționale în interpretarea cântăreților îndrăgiți de pe ambele maluri ale Prutului.

Tot pe acest blog am descoperit  o seamă de colinde cu totul deosebite intonate de către maicile de la mănăstirile Cămârzani, Diaconești și Marta și Maria (Hagimus, Rep. Moldova) pe care vă invit cu mult drag să le ascultați și să vă umpleți sufletul de bucuria Nașterii Mântuitorului!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com