Header image

Comunicat al Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

12:42, joi, 7 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: ,

Comunicat al Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

Miercuri,6 martie 201

Autor: Biserica Ciprului

Sfântul Sinod al Bisericii Ciprului s-a întrunit astăzi, miercuri,6 martie 2013, în şedinţă extraordinară sub preşedinţia Preafericirii Sale Arhiepiscopul Hrisostom şi s-a ocupat cu următoarele  chestiuni:

a) proiectul de lege pentru reglementarea convieţuirii libere a persoanelor;

b) proiectul de lege pentru incinerarea morţilor;

c) scutirea elevilor de ora de religie.

Referitor la aceste chestiuni, Sfântul Sinod a emis comunicate în legătură cu poziţiile şi recomandările lui către pleroma creştină.

2. Sfântul Sinod s-a ocupat cu reclamaţiile credincioşilor faţă de poziţiile d-lui Andreas Pitsillidis în mass-media şi declară că poziţiile d-lui Pitsillidis nu exprimă morala, cugetul şi modul de viaţă ale Bisericii Ortodoxe. Prin urmare, este chemat ca atunci când se prezintă ca teolog să transmită nu poziţiile sale personale, ci tradiţia şi viaţa Bisericii, aşa cum acestea sunt trăite de veacuri.

3. A acceptat demisia Mitropolitului de Kitios din poziţia de reprezentant al Bisericii Ciprului în dialogul cu anglicanii pentru motive pe care le-a explicat el însuşi.

4. L-a primit pe Ministrul Educaţiei, dl. Kyriakos Kenevezos, pe care l-a felicitat pentru numirea sa şi cu care a făcut un schimb de păreri pe teme de interes reciproc.

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Contact Form Powered By : XYZScripts.com