Header image

De Schimbarea la Față biserica „Sfânta Treime” din Grătieşti a fost neîncăpătoare

20:41, marți, 19 august, 2014 |

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc astăzi Schimbarea la Faţă a Domnului. De dimineaţă, în biserici au fost oficiate servicii divine. În timpul slujbelor, au fost sfinţiţi strugurii.

Biserica din satul Grătieşti „Sfânta Treime” a fost neîncăpătoare. Enoriaşii au adus în sfântul lăcaş coşuri pline cu struguri, care au fost sfinţiţi la sfârşit de liturghie.

De „Schimbarea la Faţă a Domnului” credincioşii s-au rugat pentru mântuirea sufletului şi sănătatea celor apropiaţi.

„Am venit să ne rugăm pentru familia noastră. Avem copil mic pe care trebuie să-l ajutăm să crească mare. Duminica, sărbătorile trebuie de venit fiindcă credem în Dumnezeu, trebuie să ne rugăm”, a spus o femeie.

„Este o sărbătoare sfântă și este o curățire a sufletului, o bucurie pentru noi. Suntem bucuroși că avem posibilitate să venim la biserică, să sfintim poama”, a menţionat o femeie.

„Azi e dezlegare la peşte vom fi împreună cu familia. O zi de o mare însemnătate. M-am rugat pentru păcatele noastre, pentru copiii noștri. Ne rugăm să ne dea Dumnezeu ploaie și pâine”.

Preoţii spun că în această zi de sărbătoare fiecare creştin trebuie să mediteze asupra faptelor sale.

„Dacă Hristos s-a schimbat la faţă, atunci fiecare creştin trebuie să schimbe şi el viaţa lui, aşa cum îi e plăcut lui Dumnezeu. Şi întotdeauna să se stăruie ca în sufletul lui să cultive mila şi bunătatea”, susţine părintele Victor, Biserica „Sfânta Treime”.

Sărbătoarea aminteşte de momentul în care Iisus Hristos, însoţit de ucenicii săi, a urcat pe muntele Tabor. Acolo, faţa şi hainele Mântuitorului au emanat lumină dumnezeiască. Aceasta semnifică smerenie şi dragoste, calităţi pe care fiecare creştin trebuie să le poarte în suflet.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com