Header image

Din patericul egiptean – Pentru ca sa nu judecam

12:22, vineri, 28 iunie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Oare stim noi ca, judecand pe cel de langa noi, chiar si cu un oftat, ne facem asemenea cu antihrist?

Povestit-a un batran ca: Sezand eu odinioara intr-o pustie prea adanca, a venit un frate de la chinovie pentru cercetare. Deci il intrebam pe el: Cum se afla parintii? Si imi zice: Bine, cu rugaciunile tale. Apoi l-am intrebat si pentru un frate care avea nume rau, si mi-a zis: Crede, parinte, ca inca nu s-a izbavit de acel nume. Iar eu, cum am auzit, am zis: Uf!

Si indata ce am zis aceasta, mi-a venit somn si m-am facut intru uimire, si ma vad pe mine ca stau inaintea sfantului loc al Capatinii (Golgotei), si pe Domnul nostru Iisus Hristos  intre doi talhari rastignut, si m-am pornit sa ma inchin. Si daca am mers aproape, a poruncit sfintilor ingeri, care staruiau langa El, cu glas mare zicant: Scoateti-l afara, ca antihrist Mi-este Mie, ca mai-nainte de a judeca Eu, el a judecat pe fratele sau. Deci gonit fiind eu, am venit sa ies si s-a apucat haina mea ce se numeste palion (manta) in usa ce s-a inchis degraba, si lasand-o acolo, am iesit, si indata mam desteptat.

Iar socotind eu cele vazute, zic fratelui celui ce venise: Rea este ziua aceasta pentru mine. Iar el a zis: Pentru ce, parinte? Atunci am povestit lui cele ce am vazut. Si am zis: Haina aceea a mea era acoperamantul lui Dumnezeu care era peste mine si m-am lipsit de el. Si dupa aceea am facut sapte ani ratacindu-ma prin pustii, nici paine gustand, nici sub acoperamant intrand, nici cu un om vorbind, pana ce iarasi am vazut pe Domnul meu asemenea la locul Capatanii, poruncind ca sa mi se dea haina mea.

x Close

Facebook

Contact Form Powered By : XYZScripts.com