Header image

Dorești să beneficiezi de mecanismul 2% – înregistrează-te!

22:27, vineri, 16 decembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: ,

La 30 noiembrie 2016, Guvernul a aprobat Regulamentului cu privire la mecanismul de desemnare procentuală, care este instrumentul de aplicare al „Legii 2%”. Regulamentul stabilește modul de înregistrare al beneficiarilor desemnării procentuale și procedura prin care persoanele fizice pot redirecționa acestora 2% din impozitul său pe venit. Organizațiile necomerciale și cultele religioase care doresc să beneficieze de mecanismul 2% trebuie să se înregistreze preliminar la Ministerul Justiției.

În perioada 2-29 decembrie 2016, organizațiile non-guvernamentale care acționează în interes public și organizațiile religioase din țară pot depune la Ministerul Justiției o cerere de înregistrare în Lista beneficiarilor desemnării procentuale. Cererea poate fi descărcată AICI.

Cererea trebuie completată, semnată și depusă la următoarea adresă: Ministerul Justiției al Republicii Moldova, Direcția Organizații Necomerciale, str. 31 August 1989 nr. 82, MD-2012 (bir. 128/boxa pentru corespondență) sau expediată prin e-mail la adresa: secretariat@justice.gov.md (în acest caz cererea trebuie să fie semnată și scanată).

Până la data de 31 decembrie 2016, Ministerul Justiției va publica Lista beneficiarilor desemnării procentuale pe pagina sa web. Între 1 ianuarie și 31 martie 2017, contribuabilii persoane fizice vor putea desemna 2% din impozitul său pe venit doar organizațiilor înscrise în această listă.

În vederea facilitării procesului de înregistrare a beneficiarilor  mecanismului de desemnare procentuală, Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) a întocmit un Ghid și un Infografic. Ghidul  explică cine pot fi beneficiari ai desemnării procentuale, care sunt criteriile pe care trebuie să le întrunească organizațiile pentru a participa la mecanism, când și unde acestea se pot înregistra, care este setul de acte necesare pentru înregistrare, precum și care sunt obligațiile beneficiarilor după înregistrare.

Ghidul este disponibil în limbile ROMÂNĂ și RUSĂ.

Infograficul prezintă, într-o manieră vizuală, sinteza și schema procesului de aplicare la mecanismul 2% și  este accesibil, la fel, în limba ROMÂNĂ și RUSĂ.

Sursa: http://crjm.org/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com