Header image

După ani de monahism, fostul actor Dragoş Pâslaru a devenit Părintele Valerian

8:01, luni, 4 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Monahul Valerian Pâslaru a fost hirotonit în preoţie de către ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, într-o slujbă ţinuţă la catedrala din Râmnicu Vâlcea.

La ceremonie au asistat numeroase personalităţi din lumea filmului, actorii Tomi Cristin, Magda Catone, Claudiu Bleonţ sau Manuela Hărăbor, dar şi de regizorul Iulian Capsali sau academicianul Sorin Dumitrescu.

Valerian este numele de monah al lui Dragoş Pâslaru, actor cunoscut al scenei româneşti care a ales rasa călugărească în anii ’90.

Un moment important a fost marcat de evenimentele sângeroase din 1990, atunci când noua putere a reprimat cu bestialitate protestele din Piaţa Universităţii, folosindu-se de minerii din Valea Jiului. Atunci, autorităţile au răspândit zvonul că protestatarii ar fi legionari, iar unul din “argumente” a fost o fotografie cu actorul Dragoş Pâslaru în uniforma Gărzii de Fier. Doar că imaginea era preluată din filmul “Drumeţ în calea lupilor”(1988), unde Pâslaru l-a interpretat pe Horia Sima, ultimul lider legionar.

 

sursa http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com