Header image

Egipt, bilanţul anului 2013: 43 biserici distruse, deteriorate – 207

14:45, joi, 26 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Bilanţul acestui an pentru Egipt: 207 de biserici și alte clădiri ale comunităților creștine au fost atacate, 43 de biserici au fost distruse. Aceste date sunt prezentate într-un raport de către „Amnistia Internaţională”, accentuîndu-se evenimentele din 14 august, când Egiptul a fost cuprins de un val de acțiuni împotriva copţilor. 

Biserici, școli, spitale, magazine aparținând copților au fost deteriorate sau distruse. Uniunea Tineretului copt Maspero a documentat distrugerea a 37 de biserici în diferite regiuni ale țării și prejudiciul parțial a 23 de biserici.
Cel mai mare număr de atacuri au fost raportate în Alexandria, Assiut, Beni Suef, Fayoum, Giza, Cairo, Luxor, El-Minya, în Sohag și Suez.În conformitate cu „Amnistia Internaţională” toate atacurile asupra comunităților copte au avut loc în timpul sau imediat după înăbuşirea demonstraţiilor adepților lui Mursi.
Potrivit reprezentantului Bisericii Catolice din Egipt Rafiq Greycha, aproape 300 de mii de creștini au fugit din țară după răsturnarea regimului  lui Hosni Mubarak.
traducere pentru ortodox.md
sursa sedmitza.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com