Header image

Enoriaşii şi slujitorii bisericii au pornit în tradiţionalul Drum al Crucii

16:40, vineri, 19 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Tradiţionalul Drum al Crucii şi Pocăinţei a început astăzi, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir. Enoriaşii şi slujitorii bisericii, care participă la această acţiune, au pornit de la Porţile Oraşului din capitală, pentru a sfinţi hotarele Chişinăului.

Se sfinţeşte în primul rând pământul, aerul. Le dă Dumnezeu la toţi să trăiască în pace şi linişte”, a declarat o femeie.

„Nu este greu. Dacă nu te gândeşti la tine, dar la Dumnezeu, se merge uşor, că noi am mai mers„, a adăugat un bărbat.

„Cu scopul curăţarea sufletului, luminarea minţilor şi nu numai nouă, darne rugăm şi pentru cei din jurul nostru, care nu pot să vină, poate sunt bolnavi, poate sunt la serviciu. Trebuie să ne rugăm şi pentru dânşii”, a mai spus o femeie.

„Ca să fim ocrotiţi de sfinţii îngeri, de sfinţii dumnezeeşti, puteri cereşti ca să fie cât de cât linişte, pace în ţara noastră, în oraşul nostru, în familiile noastre, în Biserica noastră şi pentru aceasta ne rugăm în fiecare an. Şi sper că bunul Dumnezeu ne va auzi”, a menţionat Mitropolitul Vladimir.

Drumul Crucii va dura până mâine dimineaţă. Pe parcursul traseului, preoţii se vor opri la mai multe biserici din Capitală.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com