Header image

Expoziţie stradală dedicată Sfinţilor Martiri Brâncoveni la Chişinău

21:05, miercuri, 23 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Până în data de 18 august, românii de peste Prut pot vizita expoziţia stradală „Constantin Brâncoveanu şi epoca sa“, organizată la Galeria La Rond, situată în apropierea monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău, informează Ziarul Lumina.

Evenimentul este prilejuit de împlinirea celor 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu şi a membrilor familiei sale.

Expoziţia, alcătuită din 20 de bannere de dimensiuni 0,92 x 2,05 m, are rolul de a readuce în conştiinţa publică personalitatea sfântului mare domnitor şi a epocii sale, perioadă caracterizată de o bogată înflorire culturală şi nu numai, care a pătruns dincolo de hotarele ţării din acea vreme. Au fost expuse imagini, fotografii şi documente legate de viaţa şi activitatea voievodului martir, dar şi opinii ale istoricilor.

Expoziţia stradală „Constantin Brâncoveanu şi epoca sa“ a fost vernisată la finalul săptămânii trecute şi a fost organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu“ la Chişinău, în colaborare cu Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Primăria Municipiului Chişinău. Evenimentul se desfăşoară în cadrul manifestărilor dedicate Anului Constantin Brâncoveanu.

Sursa: www.ziarullumina.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com