Header image

Festivalul cântecului pascal „Hristos a înviat” și expoziția „mâinile mamei” desfășurat la Hîncești

A devenit deja o tradiție frumoasă ca în fiecare an de Duminica Mironosițelor, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni,  în Episcopia noastră să se desfășoare Festivalul Cântecului Pascal “Hristos a Înviat” și expoziția de Paști “Mâinile Mamei”.

Aflată la a VIII-a ediție în acest an, expoziția a propus spre atenția vizitatorilor produse de panificație tradițional-pascale, brodături, covoare, articole de artizanat, etc. De această dată acțiunea a avut loc în Piața Suveranității din orașul Hîncești și a adunat un număr de 35 de expoziții.

   La evenimentul cultural de astăzi a fost prezentă și conducerea raionului și a orașului Hîncești, în persoana Președintelui Raionului Domnul Grigore COBZAC și a Primarului orașului Hîncești, Domnul Alexandru BOTNARI.

    În timp ce Preasfinția Sa, împreună cu președintele Departamentului Eparhial Relații Culturale, protoiereul Bartolomeu TURTUREANU și cu ceilalți membri ai Departamentului vizitau expozițiile, atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de frumoasele cântări caracteristice perioadei pascale, interpretate de colective din diferite parohii din cuprinsul Episcopiei nostre, printre care și Corul de Preotese, dirijat de domnișoara Irina GAJIM.

     La final Ierarhul a mulțumit celor circa trei sute de participanți la festival, înmânându-le diverse premii și exprimându-și speranța că în anii viitori se vor implica activ și alte colective, pentru a duce mai departe această tradiție  cu caracter cultural-educativ.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com