Header image

Fetiţe de 7 ani descoperite în timp ce «făceau sex online» : un studiu internaţional

11:21, miercuri, 8 iulie, 2015 |

Un studiu efectuat de Internet Watch Foundation în colaborare cu Microsoft a relevat că vârsta xopiilor care fac sexting se reduce tot mai mult. Astfel, şi copiii de 7 ani fac acum sexting cu consecințe neprevăzute şi dramatice.
Cei mici nu trimit doar imagini de pe telefoanele mobile, ci şi imagini video realizate cu camerele din calculatoare sau laptop-uri.

1. Din 3.803 imagini și înregistrări video analizate pe o perioada de 3 luni, în 667 erau copii sub 15 ani
2. 93% din totalul acestor filme au drept protagoniste fete
3. 286 (7,5%) arăta copii sub 10 ani

Fetiţele, pentru a difuza înregistrările, folosesc camera foto a mobilului şi omniprezenta videocameră.

Acestea sunt datele:

1. 86% dintre copiii sub 15 ani care au făcut o înregistrare video, au creat-o cu camera calculatorului
2. 8% cu camera mobilului

A existat un caz special, în care o fetiţă de 7 ani s-a prezentat exagerat de machiată şi purtând doar lenjeria intimă. Fetiţa comunica cu un abonat al unei reţele de socializare, care i-a cerut să se expună, la care fetiţa a răspuns: „Mama ar putea vedea, s-ar îngrijora şi ar elimina contul meu”

Având în vedere o eventuală expunere, nu putem exclude faptul că pot apărea şantaje pe fond sexual.

Un reprezentant al Internet Watch Foundation îşi exprimă îngrijorarea pentru acest fenomen: „Ne preocupă faptul că aceşti tineri nu iau nicio precauţie pentru a-şi proteja identitatea, locuinţa, ba chiar în anumite cazuri îşi folosesc numele adevărat”.

Din păcate, rezultatele acestui studiu scot la iveală neştiinţa copiilor față de pericolele ce se ascund în spatele tehnologiei şi a instinctului prădător al multor pedofili care profită de acest lucru.

Nu mai este vorba despre a distribui un simplu selfie între prieteni, ci de a manifesta un comportament explicit sexual prin intermediul telecamerei, comportament adresat unuia sau mai multor spectatori.

De multe ori cei mici se ascund în cameră sau în baie, iar în timp ce unii răspund la solicitările prădătorilor, alţii sunt tulburaţi şi neliniştiţi de pretenţiile pe care le primesc.

„Aceste înregistrări provin din toată lumea, iar unde am observat probleme serioase legate de protecția copiilor, am atenţionat autorităţile”, declară reprezentanții acestei organizaţii.

 

Sursă: http://stiripentruviata.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com