Header image

Forfotă mare la cimitirul „Sfântul Lazăr”. Au început pregătirile pentru Paștele Blajinilor (VIDEO)

0:27, joi, 2 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Curățenia este în toi la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Capitală. Deși până la Paştele Blajinilor au rămas aproape trei săptămâni, autorităţile locale au dat startul pregătirilor pentru această sărbătoare. Muncitorii au început deja să amenajeze cele aproape 300 de mii de morminte. 

La cimitirul „Sfântul Lazăr” din Capitală lucrează 23 de muncitori, care adună zilnic aproape 80 de metri cubi de gunoi. Astfel, în perioada sărbătorilor pascale, de pe teritoriu sunt scoase în jur de 700 tone de deșeuri:

„În fiecare an este la fel. Este foarte mult gunoi, atât înainte, cât şi după Paşte. Începem să lucrăm de la ora 8 dimineața și până la 7 seara”.

„Este lume care îl scoate, îl pune în pungi frumușel dar altul cum l-a luat așa și îl aruncă”.

„Volumul de lucru este foarte mare. În afară de colectarea gunoiului, avem de vopsit scaunele, gardurile, copaci mulți avem, bordurele de dat cu var.”

Administrația cimitirului susține că vor lucra și în zilele de weekend pentru a reuși să salubrizeze teritoriul, care se întinde pe o suprafaţă de peste 120 de hectare.

„De la data de întâi lucrăm într-un regim alert. Toţi chişinăuienii care au rude, prieteni înmormântaţi la cimitirul Sf. Lazăr, să se străduie să facă mai timp curăţenie, că la noi se întâmplă aşa că în ziua de Paşte vin şi fac curăţenie pe la morminte”, a spus directorul Cimitirului „Doina”, Pavel Ene.

Înarmați cu hârlețe și greble, și locuitorii Capitalei vin să îngrijească mormintele celor apropiați:

„Am sădit un arbust de cimișir și altul de levănțică. Aici este îngropată nepoțica noastră și vrem să miroase frumos.”

„Să fac curățenie, să pun un monument la fratele care a decedat”.

„Am adus hârlețul, am adus tufari să pun, flori pe care cândva le admira. La noi în popor se numește miresuica, face buchete albe”.

Anual, sunt cheltuite aproximaitv 30 de mii de lei, pentru salubrizarea teritoriului cimitirului în perioada sărbătorilor pascale.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com