Header image

Fratele nostru întru Hristos, Igor Pînzaru a plecat la Domnul (Condoleanţele prietenilor, UPDATE)

10:07, luni, 1 mai, 2017 | Cuvinte-cheie: ,

MOLDOVA ORTODOXĂ, www.ortodox.md: A plecat la Domnul fratele nostru întru Hristos, Igor Pînzaru, jurnalist, eseist creștin, blogger (https://ioanatan.wordpress.com/), autor a diverse materiale de spiritualitate creştină şi sectologie.

Igor a iubit cu toată ființa Biserica… avea o evlavie aparte față de Sfântul Serafim de Sarov… și o mare cinste față de slujitorii Bisericii.

Vă îndemnăm să Vă rugați pentru odihna și iertarea păcatelor adormitului rob al lui Dumnezeu, Igor. DUMNEZEU SĂ-L IERTE!

PAROHIA CASCAIS: VEŞNICĂ POMENIRE prietenului nostru Igor Pinzaru! Boala l-a biruit, dar să nu uităm că Hristos a biruit moartea, iar Igor, ca cel care a crezut şi I-a slujit lui Hristos, este acum cu CEL BIRUITOR!
Filosofia morţii nu e la îndemâna tuturor… Dumnezeu să-l odihnească!

SERGIU GAVRILIŢĂ: Igor Pinzaru nu mai este!…. Prietenul… Confidentul….Colegul… Am reușit sa-l vizitam ieri cu prietenii, la Popeasca… Deja nu mai putea vorbi, dar stiu ca ne-a iertat…Igoras, mereu atit de sincer, vesel si luminat…!!! …

VICTOR JOSU: Am citit la Sergiu Gavriliță despre decesul lui Igor Pînzaru.

Știam că suferă de o maladie incurabilă, totuși regret mult. Țineam unul la altul, ne înțelegeam aproape în toate. Un timp am colaborat la versiunea moldovenească a site-ului Bisericii Ortodoxe Ruse, Igor traducea în română articole, interviuri. Mi-a spus că are în plan să scrie literatură artistică ortodoxă, chiar glumise odată că își va înaintea viitoarea carte la Premiul Patriarhului Chiril pentru literatură…

A fost un bun jurnalist creștin, unul dintre puținii de acest gen din Moldova. Și a fost un sincer și convins apărător al Ortodoxiei și al Bisericii.

Să-l odihnească Dumnezeu în sălașurile Sale pe robul Domnului nou adormitul Igor.

NICOLAE FEDERIUC: Aflu azi ca a murit si nu am crezut ca e el. Totuși, el e, Igor Pînzaru, jurnalistul cu care nu m-am întâlnit niciodată, dar cu care am avut o relație calda, pe chat. Eram pe aceeași lungime de unda in anumite chestiuni fundamentale. Am răsfoit chatul si am recitit discuțiile cu el. Sunt confuz si simt un gol in piept. Odihnește-te in pace, suflet tânăr. Viața pământească nu e decât o treapta. Poate ne-om cunoaște mai bine in cealaltă lume.

ELIZA BOTNARI: Ultima dată am vorbit cu Igor în vara anului trecut. Am publicat atunci o postare despre nesimțirea pe care am întâlnit-o într-un spital din capitală. Îmi spunea, în replică, despre comportamentul bizar al unor asistente medicale de la Spitalul de Oncologie, acolo unde avea, practic, viză de reşedinţă în ultimul timp.
Țin minte cum, într-o zi, m-a întrebat cum mă descurc cu munca. Îi povestisem că e OK, îmi plac oamenii de aici, dar aş avea nevoie de câteva zile de odihnă, să stau acasă, să citesc o carte şi să dorm… El era angajat în serviciul de presă al Ministerului Transporturilor, dar era plecat de ceva vreme în concediu de boală. Medicii i-au dat teribilul verdict: cancer!
Îmi amintesc şi acum când mi-a spus că şi-ar dori să se trezească dimineața cu gândul că e vremea să se ducă la muncă…
Astăzi am aflat că Igor a plecat de printre noi. Şi era atât de plin de viață! Igor a pierdut lupta cu boala. E atât de trist! Dumnezeu să te aibă în grija Lui, Igor! :(

LIUBA VALCOV: Fratilor si surorilor crestini, Pinzaru Igor a trecut astazi la cele vesnice, a trecut de la suferinta la viata vesnica.
Igor a fost un jurnalist ortodox talentat, un crestin sincer, a fost un prieten devotat si un om bun.
Toti cei care l-ati cunoscut pe Igoras, cel mai mare ajutor acum este rugaciunea sincera adusa pentru el.
Dumnezeu sa-l odihneasca pe nou adormitul robul Sau Igor in lacasurile dreptilor, unde nu este durere nici scirba, ci viata fara de sfirsit!

LILIANA NACLAD: Igoraș….Fără tine aș fi fost cu mult mai săracă în amintiri și cu mult mai departe de rai. Veșnică sa îți fie pomenirea!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com