Header image

Frăția – Seminariștii de la Teologie – Kazan, Rusia (film de scurt metraj)

22:13, luni, 20 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Seminariștii din Kazan, Rusia, au jucat într-un film de scurt metraj (făra cuvinte), al cărui scop este acela de a atrage atenția tinerilor către întrebările ce țin de viața duhovnicească.

În film, fiecare seminarist este angajat într-o luptă cu modificarea sinelui, a propriului ego.

Conform lui Anatolie Velmiakin, rector-adjunct al Seminarului Teologic din Kazan, care răspunde de sectorul de informații și publicitate, o astfel de ecranizare a luptei creștine cu sinele și cu păcatul, pornind de la exemplul comunității seminariștilor, ar trebui să le reamintească tinerilor idealurile morale înalte.

„Publicul nostru țintă sunt, în primul rând, tinerii seculari, care sunt încurajați să se gândeasca la problemele spirituale ale vieții, după ce vizionează acest film. Și, dacă unii dintre ei decid să intre în Seminarul Teologic și să se alăture numărului tinerilor în sutană, ca urmare a acestor reflecții, aceasta ar însemna o sși mai mare bucurie și suntem gata să iîi privim ca pe potentțiali studenți”, a spus Velmiakin.

Filmul a fost regizat de Anastasia Galkina, absolventă al Cursurilor Avansate de Regie, ale Studioului Vladimir Menshov. Pentru a realiza acest film, Anastasia a locuit în localitatea Kazan mai multe luni de zile, unde a pregătit scenariul și s-a familiarizat cu seminariștii, cu modul lor de viață și cu… istoricul vietii lor.

O parte din echipa de filmare s-a deplasat la Moscova, în timp ce o altă parte s-a aflat la Kazan. Pentru sunet și lumini, au fost folosiți specialiști din studiourile de producție din Kazan.

Rolurile seminariștilor au fost jucate de actori din teatrele din Kazan și de studenți ai Seminarului Teologic.

O proiectție privată a avut loc la Seminarul Teologic din Kazan, pe 7 iunie 2015.

maxresdefault

Contact Form Powered By : XYZScripts.com