Header image

Hristos în mijlocul nostru

22:14, duminică, 27 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie: ,

Lecţii de suflet

An de an, de Bobotează, Domnul ni se arată. Şi se aude glas din cer: „Acesta este Fiul meu cel iubit întru Care am binevoit”.

Dar îl vedem noi oare în toată strălucirea Sa?

Vedem noi oare Calea, Adevărul şi Viaţa?

Ce ne încurcă să ne apropiem de Dumnezeu sau cel puţin să-L vedem?

În primul rând, faptul că nu-L cunoaştem. Sistemul sovietic diabolic, instaurat pe sângele şi oasele conaţionalilor noştri, a luptat din răsputeri cu Dumnezeu. Dar fără de succes. Dacă nu în biserici, atunci în sufletul fiecăruia primăvara răsuna triumfător imnul Învierii: „Hristos a Înviat din morţi cu moartea pre moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”.

Apoi faptul că îl cunoaştem superficial. Dumnezeu nu este bătrânul cu plete albe dintre nori, ci Sfânta Treime – Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi Sfântul Duh – şi se află între noi. Este în tot şi în toate. Este dragoste. A-ţi iubi aproapele înseamnă a-L iubi pe Dumnezeu.

În sfârşit, chiar şi având cunoştinţe despre Dumnezeu, nu-L putem vedea din cauza afluxului de informaţie, mândriei, spiritului de concurenţă, ispitelor lumii, care nu sunt altceva decât capcane aranjate iscusit de cel rău, adică de vânătorul de suflete.

An de an Domnul ni se arată. Oare când ne vom învrednici să-L vedem?

Leo BORDEIANU

Sursa: www.scara.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com