Header image

În doar 30 de zile, românii au strâns peste 50.000 de dolari pentru a-i salva VEDEREA unei fetițe de 8 luni

11:18, luni, 30 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

La numai 30 de zile de la lansarea apelului umanitar de către Asociația „Salvează o inimă”, românii au reușit să strângă 51.540 de dolari, sumă care o va ajuta pe Maria Maximiuc, să vadă pentru prima oară în viață.

Fetita, in varsta de doar 8 luni, este programata in data de 27 aprilie a.c., la Spitalul William Beaumont din Detroit (Statele Unite ale Americii), unde va fi operata de dr. Antonio Catone, unul dintre cei mai buni specialisti in retinopatie de prematuritate din lume. Cei peste 50.000 de dolari vor reprezenta costurile interventiei chirurgicale la ambii ochi, transportul, cazarea si analizele post-operatorii, care se vor face in Italia.

“Este o minune! Acum o lună și puțin eram cu moralul la pământ, credeam că micuța noastră nu va reuși să vadă niciodată. Grație Asociației Salvează o inimă și a oamenilor cu suflet din țara asta, visul a devenit realitate. Peste o lună, Maria va reuși să ne vadă și suntem foarte emoționați”, este mesajul Emiliei Maximiuc, mama fetiței.

Povestea Mariei Maximiuc

După naștere, medicii au asigurat-o pe mama micuței de faptul că Maria este aparent sănătoasă, însă au menționat că trebuie să se prezinte la un control oftalmologic după o lună de la naștere, control care nu i s-a făcut la externare. La data programată, mama împreună cu fetiţa s-au prezentat la spital însă li s-a spus de către asistente că medicul este plecat în concediu de odihnă.

După nici două săptămâni, au revenit la acel control, iar vestea i-a sfâșiat inima mamei: retinopatie de prematuritate, într-o formă foarte avansată, deoarece boala a fost descoperită prea târziu, iar aceasta a avansat foarte rapid.

Doi medici specialiști din Cluj, de la spitalul de Urgență, au încercat, printr-o operație complicată, să-i salveze vederea Mariei, însă fără succes, iar părinților li s-a spus clar, printr-un raport medical, că nu se mai poate opera în țară, singura șansă fiind în Statele Unite ale Americii. De altfel, Spitalul William Beaumont din Detroit este singurul spital din lume care face astfel de operații pentru copii la vârste atât de fragede.

sursa http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com