Header image

În Duminica Mironosițelor la Ungheni au avut loc Festivalul Cântecului Pascal “Hristos a Înviat” și expoziția de Paști “Mâinile Mamei”

19:40, luni, 27 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

A devenit deja o tradiție frumoasă ca în fiecare an de festival, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în Episcopia noastră să se desfășoare Festivalul Cântecului Pascal “Hristos a Înviat” și expoziția de Paști “Mâinile Mamei”. Aflată la a X-a ediție în acest an, expoziția a propus spre atenția vizitatorilor produse de panificație tradițional-pascale, brodături, covoare, articole de artizanat, etc. De această dată acțiunea a avut loc în Piața primăriei orașului Ungheni și a adunat un număr de 69 de sate cu expozițiile lor printre care au participat şi toate mănăstirile din cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.

Festivalul a fost organizat, la iniţiativa Episcopii de Ungheni şi Nisporeni, în colaborare cu Direcţia de Cultură a raionului Ungheni. Obectivul acestui festival a fost de a valorifica tezaurul creaţii populare cu caracter religios, de a familiariza tinerele generaţii cu cîntecul şi tradiţiile pascale şi de a perpetua frumoasele obiceiuri şi datini creştine ce ţin atît de sărbătorile pascale, cît şi de obiceiurile diferitelor ritualuri creştine. Cei prezenţi la acest festival, atît prin cîntec, cît şi prin expoziţie, au arătat tradiţiile din zonele localităţilor din care venise. În felul acesta toţii vizitatorii au putut lua cunoştinţă mai în deaproape cu măiestria atîtor oameni deosebiţi ce şi-au arătat talentul, atît prin înfrumuseţarea căsuţelor improvizate, cît mai cu seamă prin exponatele de panificaţie.Toţi participanţii au fost menţionaţi cu premii băneşti şi diplome de participare cu înaltă apreciere din partea Chiriarhului.

La evenimentul cultural de astăzi a fost prezentă și conducerea raionului și a orașului Ungheni, în persoana Președintelui Raionului Dn Iurie TOMA, şi Vicepreşedinţii raionului Dn Petru LANGA şi Dna Iulia PANCU, au mai luat parte şi Şefa Direcţiei Cultură Dna Eugenia BARONCEA.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com