Header image

Înalt Prea Sfințitul Vladimir a marcat 25 de ani de când este mitropolit

21:05, duminică, 20 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Oaspeti de rang inalt si cadouri care mai de care. Politicienii au facut astazi coada la Mitropolie ca sa-l felicite pe InaltPreaSfintitul Vladimir cu ocazia a 25 de ani de cand este mitropolit. Presedintele, premierul, seful legislativului, dar si alti demnitari de seama au venit cu daruri alese si urari de sanatate.

Igor CORMAN, PRESEDINTE PARLAMENT: ”Mi-am permis sa-i aduc un cadou mai deosebit pentru mine, o icoana, de obicei, el ne face astfel de cadouri cu diferite ocazii”.

Vlad FILAT, EX-PRIM-MINISTRU: ”Sper foarte mult ca acest cadou cu care am venit ii va place – ce anume? eu nu vorbesc despre cadourile pe care le aduc”.

Vasile BUMACOV, MINISTRUL AGRICULTURII: ”Am adus ceva din ceea ce reprezinta tara in toata lumea, si ceva din propria colectie, care nu se mai gaseste in RM, vinuri de caliatte, vinuri rare si vinuri la impartasat”.

Corneliu GURIN, PROCUROR GENERAL: ”I-am adus o scrisoare de felicitare”.

Alexei ROIBU, EX-MINISTRU DE INTERNE: ”N-o fost cazu in cadouri, bunavointa, sanatate si multi ani, sa faca bine pentru popor”.

Premierul si presedintele n-au fost prea vorbareti, iar agentii de paza ne-au interzis sa ne apropiem de acestia.AMBIANTADesi adoptarea legii antidiscriminare a a nemultumit biserica si chiar a provocat tensiuni intre politicieni si Mitroplie, astazi se pare ca nimeni nu si-a amitit de acestea.

Petru LUCINSCHI, EX-PRESEDINTE: ”25 de ani s-au perindat cate guverne presedinti, lideri de partid, mitropolitul a ramas acelasi. El ii rabdator, el stie ca nu tot trebuie sa faca, mai face ceva si Dumnezeu, ceea ce am si recomandat la politicieni, sa nu creada ca ei tre sa faca tot”.

Nici oaspetii n-au iesit cu mana goala de la sarbatoare.

Corneliu GURIN, PROCUROR GENERAL: ”Nu stiu inca ce este, dar am inteles ca o carte despre viata mitropolitului”.

Nicolae Cantarean, cunoscut astazi ca Inaltpresfintitul Vladimir, a fost hirotonit ca episcop al Chisinaului si Moldovei acum 25 de ani, la 21 iulie 1989. El a fost ridicat la rangul de mitropolit al Chisinaului si al Intregii Moldove in anul 1992 de catre Patriarhul Moscovei Alexei al II-lea.

Cu ocazia a 25 de ani de arhipastorire a Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolitul a primit acum cateva zile titlul onorific de ”Om Emerit” din partea presedintelui Nicolae Timofti. Capul bisericii de la Chisinau s-a ales cu aceasta distinctie pentru merite deosebite in renasterea morala, dar si pentru ca s-a implicat activ in restaurarea lacaselor sfinte. Mitropolitul mai are si distinctia „Ordinul republicii”, care i-a fost oferita in 1999 de Petru Lucinschi. De asemenea, el detine si gradul de colonel in rezerva.

Sursa: www.protv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com