Header image

Înălțarea Domnului prăznuită în satul de baștină al Mitropolitului Vladimir

19:22, sâmbătă, 15 iunie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

De praznicul Înălţării la Cer a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ÎPS Mitropolit Vladimir, dimpreună cu un sobor de slujitori, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Înălțarea Domnului” din s. Colencăuți, regiunea Cernăuți, satul de baștină al mitropolitului. Alături de ÎPS Vladimir au coliturghisit PS Episcop Petru de Ungheni și Nisporeni și PS Episcop Meletie de Hotin.

Pentru a celebra una dintre cele mai mari sărbători creștine, precum și hramul bisericii din localitate alături de Arhierei și soborul preoțesc au venit numeroși creștini, care au făcut sfântul locaș neîncăpător.

Mitropolitul a fost întâmpinat cu deosebit fast, fiind binecunoscut şi iubit de localnici. Astfel, copilaşii din sat au venit în straie de sărbătoare şi cu flori în mâini, zicându-i bun venit scumpului oaspete.

În timpul Sf. Liturghii ÎPS Vladimir i-a înmânat Prot. mitr. Ioan Bivolaru, parohul bisericii, Ordinul „Sf. Binecredincios voievod Ștefan cel Mare”, totodată părintele a fost decorat de către Mitropolitul Kievului, PF Vladimir, cu dreptul de a sluji Sf. Liturghie cu ușile împărătești deschise până la Tatăl nostru.

În timpul Sfintei Liturghii s-a rostit ectenia morțească pentru robii lui Dumnezeu Vasile și Vera, părinții ÎPS Vladimir.

După slujbă Mitropolitul Vladimir a împărţit celor prezenţi numeroase daruri: cruciuliţe, iconiţe şi calendare.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com