Header image

Înaltpreasfinţitul Agafanghel, Mitropolit de Odessa și Izmail a vizitat Episcopia de Ungheni și Nisporeni

5:49, vineri, 9 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie:

Joi, 8 septembrie 2016, mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu, l-a avut ca oaspete pe Înaltpreasfinţitul  AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa și Izmail, ierarhul bisericii Ortodoxe din Ucraina, care se află într-o vizită în ţara noastră.

Oaspeților li s-au făcut o prezentare amănunţită a mănăstirii, s-au închinat sfinţeniilor de aici vizitînd toate locaşurile de închinare din complexul mănăstirii, corpusul cu chili, trapeza şi stăreţia, la fel oaspeții au vizitat şi clădirile ce se află în construcţie luînd cunoştinţă cu toată gospodăria mănăstirii. Preafinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, ia mulţumit pentru vizita, şi a propus organizarea în viitor a unor întâlniri periodice, în vederea unei mai bune cunoaşteri reciproce a vieţii culturale şi religioase dintre Moldova și Ucraina.

Vineri, 9 Septembrie 2016, Înaltpreasfințitul AGAFANGHEL sa deplasat la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din or. Ungheni. Aici, Preasfințitul Episcop PETRU, a prezentat înaltului oaspete, Catedrala Episcopală și locul unde se construieşte Catedrala, în cinstea Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț. Apoi, Ierarhii s-au deplasat la Centrul Eparhial, din orașul Ungheni, aici Episcopul locului,a prezentat birourile Departamentelor Eparhiale făcîndu-i cunoștință cu colaboratorii Centrului Eparhial Ungheni. Înaltpreasfințitul AGAFANGHEL a apreciat munca ce se depune în cadrul Eparhiei.

Înaltpreasfinţitul a subliniat că fiind absolvent al Seminarului Teologic din Odesa, Preasfinţitul Episcop PETRU, permanent a dat dovadă de o grijă deosebită faţă de una dintre cele mai vechi instituţii duhovniceşti, acordându-i sprijin material şi duhovnicesc. Fiind Episcop, Preasfinţitul PETRU, neobosit se osteneşte spre înflorirea Mănăstirii “Cuvioasa Parascheva”, încredintată Preasfinţiei Sale, totodată îngrijindu-Se de construcţia şi înfrumuseţarea bisericilor din Episcopia de Ungheni şi Nisporeni.

09.09.2016 – Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com