Header image

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite

9:31, joi, 26 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Catedrala Mitropolitană și-a deschis în această dimineață larg ușile pentru numeroșii creștini veniți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către Vlădica Vladimir, pentru a petrece în rugăciune și pocăință această primă săptămână a Marelui Post, premergător praznicului Învierii Domnului.

Conform rânduielii bisericești, Liturghia de astăzi este cea a Darurilor mai înainte sfințite, care se oficiază numai în zilele de miercuri și vineri ale Postului Mare, precum și în joia Canonului celui mare din săptămâna a cincea.

Enoriașii, dimpreună cu slujitorii, avându-l în frunte pe Mitropolit, uniți în desăvârșită pace și liniște sufletească, s-au rugat Domnului pentru a primi puteri și răbdare spre a petrece Postul cu bună cuviință spre iertarea păcatelor și spre împlinire duhovnicească, pentru ca astfel să poată trece peste toate cumpenele și ispitele pentru a trăi o viață pământească vrednică, conform înțelepciunii Evangheliei,  spre dobândirea vieții veșnice.

În timpul serviciului divin, tânărul Timofei Mâţu a fost hirotonit în treapta de diacon, primind îndemnurile şi sfaturile Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, pentru o slujire demnă şi plină de dăruire faţă de Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

După slujbă, credincioșii au fost îndemnați să participe la toate serviciile divine rânduite în această perioadă de asceză aspră și să continue să ducă un trai cumpătat, marcat de contemplare și rugăciune profundă și sinceră.

sursa mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com