Header image

Încep sărbătorile Iaşiului

23:39, miercuri, 8 octombrie, 2014 |

Arhiepiscopia Iaşilor se pregăteşte de sărbătoare. În fiecare an, în ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva, în Capitala Moldovei se adună mii de pelerini din toată ţara. Anul acesta credincioşii care ajung la Iaşi se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu care vor fi aduse de la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou, din Bucureşti.

Manifestările dedicate ocrotitoarei Moldovei vor începe mâine cu cea de-a XVI-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Monumentul – Tradiţie şi Viitor”.  Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă spre închinare vineri dimineaţă. Tot vineri, de la ora 19.00,  cinstitele odoare vor fi purtate în tradiţionalul pelerinaj „Calea Sfinţilor”, informează TRINITAS TV.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei în colaborare cu alte instituţii locale au pregătit pentru cele zece zile de sărbătoare diverse acţiuni. Sunt incluse în program vernisarea expoziţiei „Constantin Brâncoveanu 300. Documente de Arhivă”, lansări de carte, concerte, dar şi piese de teatru. Sărbătorile Iaşiului se vor încheia pe 19 octombrie.

Sursa: www.basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com