Header image

Îndemnul preasfinţitului Petru de a petrece paştele blajinilor în bucuria şi lumina pascală

22:56, joi, 24 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: ,

 HRISTOS A ÎNVIAT!

Prea  cucernici părinţi, iubiţi fii şi fiice duhovniceşti, ne aflăm în perioada cea mai frumoasă a anului, cea a luminii şi bucuriei pascale de care ne bucurăm fiecare dintre noi. Cu toţii în aceste zile sfinte vom merge la mormintele strămoşilor, moşilor, părinţilor, fraţilor şi surorilor noastre, cu toţii le vom vesti acea veste sfântă că HRISTOS A ÎNVIAT!

   Cu adevărat, Paştile Blajinilor este o sărbătoare a bucuriei atât pentru noi cei vii cât şi pentru cei plecaţi spre veşnicie, de aceea şi venim la mormintele celor decedaţi, pentru a le împărtăşi bucuria învierii lui Hristos şi a întregii umanităţi.

   În acest scurt cuvânt vă îndemn pe toţi de a merge la mormintele celor plecaţi spre veşnicie, de a ne aduce aminte de faptele şi numele lor, de a le vesti vestea învierii lui Hristos şi de a înălţa o rugăciune pentru sufletele lor. Să trăim creştineşte aceste sărbători sfinte, nu în petreceri lumeşti şi în desfătări trupeşti, cimitirul în aceste zile trebuie să fie ca grădina raiului, iar noi cei ce vom păşi pe porţile lui să trăim această taină sfântă şi iubitoare.

Vă doresc tuturor celor vii arhiereşti binecuvântări şi am încrederea în Arhiereul Cel veşnic Iisus Hristos, că sărbătoarea Paştile Blajinilor o veţi petrece în pacea cea sfântă, bucurie sufletească şi în lumina dumnezeiască.

+ PETRU,

prin harul lui Dumnezeu Episcop de Ungheni şi Nisporeni

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com