Header image

Instanța a decis: Micul Iisus trebuie demontat și aruncat la magazie!

7:09, joi, 4 decembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

În fiecare an, în luna decembrie, Consiliul din regiunea franceză Vandeea instalează în holul de la intrare o scenă a Nativității, înfățișând Ieslea din Betleem. Anul acesta, însă, tradiția va fi întreruptă brutal de intervenția Corectitudinii Politice.

Fecioara Maria, Micul Iisus, Iosif, magii, păstorii, îngerii, boul și măgarul vor trebui băgați la loc în magazie. Tribunalul administrativ din Nantes a decis că Scena Nașterii este „o simbol religios”, incompatibil cu „principiul neutralității serviciului public”.

Acțiunea în justiție a fost depusă de federația „Gândirea Liberă”: „Este vorba de o scenă a Nativității, deci un simbol religios, al unei religii anume”, a declarat președintele regional al ONG-ului, citat de Le Figaro. „A priori, ea nu respectă ceea ce trebuie să fie neutralitatea clădirilor publice, deci ale Statului și nu respectă libertatea de conștiință a cetățeanului care, mergând la Consiliul Regional, vede că i se impune o emblemă religioasă și caracterizată ca atare”, a adăugat șeful regional al „Gândirii Libere”.

La rândul său, Philippe Villiers, fost președinte al Consiliului vreme de 22 de ani și cel care a introdus această tradiție, s-a declarat „scandalizat” de decizia tribunalului, pe care a declarat-o „totalitară”.

„Franța este un pământ creștin, această decizie demonstrează un laicism ucigător care ne violează tradițiile și obiceiurile. În numele acestui laicism dogmatic, vom interzice în curând clopotele de la catedrale și biserici!”

sursa evz.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com