Header image

Internetul, ca spaţiu spiritual virtual, implică multă muncă şi dăruire de sine

21:02, joi, 10 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În aceste zile se desfăşoară la Chişinău cursurile de perfecţionare pentru colaboratorii serviciilor de presă şi ai publicaţiilor religioase din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova.  Implicându-mă în activitatea acestora, mi-am dat seama că multe lucruri din activitatea pe care o desfăşurăm în spaţiul virtual, o facem în natura unei obişnuinţe formate anterior şi fără o pregătire minuţioasă şi perfecţionare continuă şi pe acest tărâm.

Probabil că la începuturile activităţii noastre, era un lucru lăudabil însăşi dorinţa noastră de a aduce oamenilor cuvântul lui Dumnezeu şi pe această cale. Dar din „începătorii” de ieri, ar trebui să progresăm şi să devenim mult mai pregătiţi  în munca pe care o desfăşurăm.

Şi chiar dacă, de multe ori activitatea pe care o înfăptuim în acest sens, nu este una de bază, fiecare dintre noi având şi alte obligaţii şi ascultări, aceasta nicidecum nu înseamnă că propăvăduirea cuvântului lui Dumnezeu în spaţiul virtual, poate fi făcută doar în treacăt şi fără atenţia cuvenită.

Tehologiile contemporane, fiind utilizate în mod corect, pot aduce şi readuce numeroarse persoane către Hristos. Iar unul din scopurile de bază al activităţii spirituale virtuale rămâne aducerea oamenilor în Biserică.

Iar dacă vom fi nu mai puţin informaţi ca presa laică, ci vom putea analiza orice evinement atât din punct de vedere spiritual, cât şi laic, dacă vom fi nu mai puţin arzători şi în această misiune făcută întru numele Domnului, atunci vom reuşi  să formăm o opinie corectă nu doar persoanelor cu credinţă în Dumnezeu, ci şi acelor, care sunt în căutarea adevărului, atât despre sfera duhovnicească a vieţii, cât şi cea laică.

Natalia Lozan 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com