Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit Paraclisul Parohiei „Sf. Vasile cel Mare” din cartierul Botanica al Capitalei. Lăcașul de cult îl are ca ocrotitor pe Sfântul Luca al Crimeei

21:51, marți, 22 mai, 2018 |

În după amiaza zilei de 22 mai 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Vladimir a sfințit Paraclisul Parohiei „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din cartierul Botanica al Capitalei. Lăcașul de cult a primit ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Luca, arhiepiescopul Crimeii.

În urmă cu zece ani era greu de crezut, că pe un teren pustiu în apropierea fostului Gimnaziu-internat nr.2, actualmente Gimnaziul „Decebal” din Chișinău va fi înălțată o bisericuță de cartier, care în doar câțiva ani se va transforma într-un adevărat centru duhovnicesc, pentru creștinii ce locuiesc în împrejurimi.

Toate acestea au fost posibile cu ajutorul Domnului, prin stăruința părintelui-paroh Adrian Frunză și prin purtarea de grijă a Prot. mitr. Pavel Borșevschi, protopopul sectorului II, Chișinău, care a stat la începuturile acestei tinere parohii.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei de sfințire, ÎPS Vladimir a menționat următoarele:

Am săvârșit astăzi slujba de sfințire a noului paraclis în cinstea Sfântul Ierarh Luca, arhiepiescopul Crimeii. Această slujbă deosebită este o binecuvântare și de zidire a noastră duhovnicească. Când se zidește o nouă biserică se zidesc și relații duhovnicești între acei oameni, care prin eforturi comune, duc la bun sfârșit o astfel de lucrare bineplăcută Domnului.

În semn dapreciere pentru modul în care conduce parohia, Mitropolitul l-a decorat pe parohul bisericii, părintele Adrian Frunză cu dreptul de a purta paliță. De asemenea, ierarhul a decorat câțiva slujitori din cadrul acestei parohii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com