Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit Secția Lăuzie și a binecuvântat lucrările desfășurate în cadrul proiectului „Renaște Moldova”

21:00, joi, 18 decembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Primele patru saloane moderne din Secția Lăuzie a Institutului Mamei și Copilului au fost inaugurate astăzi. La eveniment a fost prezent fondatorul Fundației Edelweiss, Vlad Plahotniuc, și mitropolitul Moldovei, Vladimir.

Întâistătătorul bisericii a sfințit Secția Lăuzie și a binecuvântat lucrările desfășurate în cadrul proiectului „Renaște Moldova”.

În camerele din cele patru saloane au fost amenajate grupuri sanitare și instalat mobilier confortabil. Nu lipsesc nici aparatele performante, care monitorizează starea fiziologică a lăuzelor.

Saloanele au fost dotate cu paturi moi și ușor manevrabile. De asemenea, aici sunt și dulapuri, destul de încăpătoare astfel încât femeile nu vor fi nevoite să-și țină lucrurile în sacoșe, pe jos.

„Avem posibilitatea de monitoring. Mama după naștere în primele șase ore are nevoie de monitoring. Este mobilier special făcut pentru instituțiile medicale, care permite prelucrarea. Grupul sanitar are toate condițiile, conform cerințelor”.

Fondatorul Fundației Edelweiss le-a mulțumit tuturor celor care au sprijinit campania „Renaște Moldova”. Vlad Plahotniuc a menționat că proiecte similare vor fi implementate în toată țara.

„Să facem din această maternitate o instituție modernă europeană. Campania Renaște Moldova continuă, indiferent ce se întâmplă în politică. Am rămas impresionați de calitatea condițiile și comfortul de care vor dispune mămicile aici”, a spus omul de afaceri, Vlad Plahotniuc.

Mitropolitul Moldovei, Vladimir, a sfințit Secția Lăuzie și a binecuvânat lucrările desfășurate în cadrul proiectului ”Renaște Moldova”.

„Noi vedem că totul ce se face se face pentru binele cetățeanului, pentru binele Republicii Moldova. Doamne ajută și în viitor la lucruri atât de frumoase și plăcute pentru întreaga societate”, a spus Mitropolitul Moldovei.

De asemenea, mitropolitul Vladimir i-a donat Secției Lăuzie icoana Sfântului Ierarh Nicolae. Medicii și asistentele medicale au primit în dar câte un acatist și o iconiță a sfântului.

„Din partea Mitropoliei o icoană, cu chipul sfântului Ierarh Nicolae, care să fie aici. Toți să se roage. Ca Dumnezeu să-i ajute”.

Femeile internate în Secția Lăuzie au rămas impresionate de condițiile din cele patru saloane moderne.

„Mai ales că este baia, toaleta, toate condițiile sunt la nivel. Trebuiau mai demult făcute”.

„Pentru mămica care este după cezariană are nevoie de un fotoliu și așa un pat și pătucuri pentru copii”.

Acum două săptămâni, au început și lucrările de reconstrucție a Secției Obstetrică și a Centrului de Screening Prenatal Public.

Proiectul Renaște Moldova, susţinut de Fundaţia Edelweiss, a început în luna aprilie a acestui an. În cadrul acţiunii a fost colectat un milion de euro pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului. Între timp, a fost renovată Secția de Internare a Maternității și o sală de naștere.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com