Header image

Kenya: Pasagerii musulmani al unui autobuz i-au salvat pe cei creștini de extremiștii Al-Shabaab: ”Ucideți-ne pe toți sau plecați”

20:00, joi, 24 decembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

În Kenya, pasagerii creștini al unui autobuz au fost salvați de la moarte sigură de către musulmani. Aceștia au refuzat să fie separați de creștini atunci cînd autobuzul în care se deplasau a fost atacat de islamiștii de orientare extremistă.

Potrivit serviciului de știri Daily Nation Kenya, două persoane au murit și trei au fost rănite atunci cînd un autobuz, deplasîndu-se de la Nairobi la Mandera, Kenya, în dimineața zilei de 21 decembrie, a fost atacat de militanții Al-Shabaab.

Comisarul regiunii, Julius Otieno, a declarat pentru Daily Nation că atacatorii au ordonat pasagerilor să coboare din vehicul și au încercat să îi împartă în musulmani și ne-musulmani.

”Ei încercau să identifice cine e creștin și cine nu. Au spus celor care nu sunt creștini să se întoarcă în autobuz,” a comunicat Otieno.

Guvernatorul regiunii Mandera, Ali Roba, relatează că pasagerii au refuzat să fie divizați și au cerut să fie uciși toți împreună, sau să fie lăsați în pace. ”Aceasta a forțat militanții să plece în grabă, avînd frica de represalii din partea locuitorilor satelor din jur,” a adăugat acesta.

Roba susține că trei din totalul de 62 de pasageri au fost răniți ” încercînd să îi apere pe cei din autobuz care nu erau musulmani”.

Cel mai grav atac dus de Al-Shabaab a fost masacrul studenților Universității din Garissa, pe 2 aprilie 2015, în care 152 de persoane au decedat, inclusiv și 4 extremiști. Supraviețuitorii vorbeau despre execuțiile fără milă ale militanților, care au ”măturat” sălile de curs și căminele studențești în căutarea studenților ne-musulmani.

Reuben Mwawita, supraviețuitor, a văzut trei studente îngenuncheate în fața unui extremist, cerînd milă. ”Greșeala care au făcut-o, a fost că au spus „Iisuse, te rugăm, salvează-ne”, fiindcă în acel moment au fost împușcate imediat”, a declarat Mwawita.

traducere pentru ortodox.md

surse nation.co.ke, christiantoday.com

dnmandera2112fa

Contact Form Powered By : XYZScripts.com