Header image

La Londra s-a deschis Biserica comunității moldovenilor din Marea Britanie

9:30, marți, 29 ianuarie, 2013 |

La solicitarea creștinilor moldoveni din Londra, Marea Britanie, cu mila și cu ajutorul lui Dumnezeu, precum și cu străduința Pr. Nicolae Prescură, s-a ajuns la realizarea unui mare vis și anume la deschiderea Bisericii comunității moldovenilor de aici, cu hramul în cinstea “Sf. Irh. Nicolae”.

Cu adevărat acest eveniment este unul de mare bucurie duhovnicească, datorita faptului că am reușit să participăm la Sfânta Liturghie oficiată în limba maternă, uitând astfel că suntem departe, la biserică simțindu-ne ca acasă, într-o atmosferă caldă și primitoare.

Părintele Nicolae a venit cu frumoase învățături referitoare la pericopa evanghelică, citită astăzi, învățându-ne să nu ne lipim inima de bogăția trecătoare a acestei lumi, ci să ne adunăm comori în cer, iar urmând aceste sfaturi vom dobândi împărăția veșnică.

La serviciul divin a participat un mare număr de credincioși, alătur de care s-a aflat și Consulul Republicii Moldova în Marea Britanie, Dl. Petru Alexei, împreună cu familia.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să trăim această mare bucurie! Totodată mulțumim Părintelui Nicolae Prescură pentru că a reușit să realizeze această frumoasă lucrare, de deschidere a unei biserici cu tradițiile si obiceiurile noastre străbune – loc de rugăciune si totodată de socializare a moldovenilor din diaspora.

Comunitatea moldovenilor din Londra, Marea Britanie

Contact Form Powered By : XYZScripts.com