Header image

Liturghie Arhierească la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, din Călărășeuca

19:30, miercuri, 12 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În dimineața zilei de miercuri, 12 februarie 2014, de praznicul Soborului Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Cuvîntătorul de Dumnezeu și Ioan Gură de Aur, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a adus spre închinare moaștele acestor Trei Ierarhi în mijlocul obștii monahale și a închinătorilor mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Călărășeuca. Ierarhul a oficiat aici Sfînta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența mulțimii credincioșilor.

În cadrul Vohodului Mic, pentru multiplele și deosebitele merite, stareța mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” egumena Eufrosinia (Peșterean) a fost decorată de către Ierarh cu cea mai înaltă distincție eparhială.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvîntarea Ierarhului, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din loc. Unguri, r-nul Ocnița, prot. mitr. Vitalie Mailovschi, a rostit o predică.

După Sfînta Liturghie, Ierarhul împreună cu soborul slujitorilor a oficiat slujba unui Te Deum.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a elogiat personalitatea celor trei mari ierarhi ai Bisericii, subliniind importanța învățăturii lor teologice, după care întreaga obște monahală și credincioșii prezenți la slujbă au fost binecuvîntați de Ierarh și au primit în dar din partea Prea Sfinției Sale cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com